E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαμηλές οι πωλήσεις iPhone 6S και 6S Plus

Το λάθος της Apple

Δημοσίευση 26/1/2016 | 15:56

Χαμηλές οι πωλήσεις iPhone 6S και 6S Plus

Μπορεί οι φίλοι της Apple να περίμεναν με λαχτάρα την άφιξη του iPhone 6s και 6s Plus, ωστόσο, τα πολυαναμενόμενα smartphones δεν δικαίωσαν την εταιρεία με τις πωλήσεις του.

H Apple αναμένεται να ανακοινώσει την πιο αργή ανάπτυξη, πιθανότατα από το 2007, όσον αφορά τις πωλήσεις, οι οποίες σημείωσαν πολύ μικρή αύξηση το τρίμηνο των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις του δημοφιλούς της smartphone κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 1%, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές περίμεναν διψήφια αύξηση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα iPhone 6S και 6S Plus, τα οποία κατέγραψαν ρεκόρ πωλήσεων όταν κυκλοφόρησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιμετωπίζουν πλέον υποτονική ζήτηση επειδή, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, έχουν λιγότερα ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους προκάτοχούς τους.

«Η Apple έχει πέσει θύμα της ίδια της της επιτυχίας, καθώς ο κύκλος των άριστων πωλήσεων του iPhone 6 ήταν δύσκολο να επαναληφθεί, αφού πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αγοράσουν μια παλαιότερη και φθηνότερη έκδοση του iPhone 6 ή περιμένουν την κυκλοφορία του iPhone 7» δήλωσε στο Reuters ο Ντάνιελ Ιβς, αναλυτής της εταιρείας FBR Capital Markets.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple πώλησε περίπου 75,5 εκατομμύρια συσκευές το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, καταγράφοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με το περασμένο έτος, υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών FactSet StreetAccount.

Επιπλέον, η Apple ενδέχεται να σημειώσει πτώση στις πωλήσεις του iPhone κατά το τρέχον τετράμηνο, η πρώτη φορά μετά το 2007 οπότε και η συσκευή κυκλοφόρησε στην αγορά. Οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το τετράμηνο Μαρτίου αναμένεται να φτάσουν τις 54,6 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με τις 61,2 εκατομμύρια συσκευές που είχαν αγοράσει οι καταναλωτές την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη FactSet.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία θα πρέπει να περιμένει έως την κυκλοφορία του iPhone 7, η οποία αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, προκειμένου να ανακάμψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων