Πωλείται και το τελευταίο 10% του ΟΤΕ
Δέσμευση Ευκλείδη Τσακαλώτου
Δημοσίευση 19/1/2016 | 00:27

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την άμεση πώληση του 10% του ΟΤΕ φέρνει στο φως η δημοσιοποίηση της αναφοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου) για τα προαπαιτούμενα που οδήγησαν στην τελευταία υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Η εκταμίευση του 1 δισ. κατέστη τελικά εφικτή χάρη στην έγγραφη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος με επιστολή του στις 21 Δεκεμβρίου προς τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ».
Η επιστολή μνημονεύεται ρητά στην έκθεση. Σημειώνεται επίσης, ότι οι δανειστές αναμένουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες νομικές κινήσεις και συνεννοήσεις με την Deutsche Telekom, ώστε η μεταβίβαση του 10% να γίνει πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.