E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι βασανιστικές ώρες της Ανθής στα χέρια του συζύγου της πριν τον θάνατο

Η δικηγόρος της οικογένειας δηλώνει ότι ίσως να είχε υποστεί και σeξουαλική κακοποίηση

Δημοσίευση 15/1/2016 | 09:27

Οι βασανιστικές ώρες της Ανθής στα χέρια του συζύγου της πριν τον θάνατο

Συγκλονιστικές είναι οι νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η Ανθή, μητέρα τριών παιδιών, από τα χέρια του συζύγου της.

Ταυτόχρονα, να σημειωθεί ότι προθεσμία να απολογηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου ζήτησε κι έλαβε ο 40χρονος Τ.T., που, όπως αποκαλύφθηκε, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου δολοφόνησε τη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου, θάβοντας στη συνέχεια το πτώμα της σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Βελβεντό Κοζάνης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, όπως αναφέρεται και στο πιστοποιητικό θανάτου της άτυχης 37χρονης, ο 40χρονος, αφού χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του, στη συνέχεια την έπνιξε.

Με βάση τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος της Ανθής οφείλεται σε «πνιγμονή, συνεπεία απόφραξης των αναπνευστικών οδών», ενώ το θύμα έφερε και θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο προηγήθηκε του πνιγμού.

Το τραύμα δείχνει ότι ο δράστης επιδίωκε πιθανότατα να αναισθητοποιήσει την άτυχη γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πάλης τους προσπάθησε να αμυνθεί, προκαλώντας εκδορές στο σώμα του 40χρονου, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στις εργασίες για το κλάδεμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν πολλαπλές εκχυμώσεις στο πρόσωπο της 37χρονης, και συγκεκριμένα στην περιοχή των οφθαλμών, στα ζυγωματικά και στο άνω και κάτω χείλος.

Τραγικό της συγκλονιστικής υπόθεσης το γεγονός ότι η Ανθή δεχόταν τα απανωτά χτυπήματα από τον άντρα της την ώρα που τα τρία τους παιδιά (ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο δίδυμα εξάχρονα κορίτσια) κοιμόντουσαν σε διπλανά δωμάτια.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Βούλα Σαββίδου, μετά τη μάχη μέσα στο δωμάτιο, ο σύζυγος την έπνιξε είτε με μαξιλάρι, είτε με μεγάλη πίεση με τα χέρια του.

Μάλιστα, η δικηγόρος μιλώντας στην «Espresso» ανέφερε ότι «η Ανθή ζούσε καταπιεσμένη. Ο σύζυγός της δεν της έδινε χρήματα και δεν την άφηνε να δουλέψει. Τα πεθερικά της δεν της μιλούσαν. Η αδελφή της μου είπε ότι ίσως να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, γιατί δεν ήθελε πια να έχει επωτική επαφή μαζί του».

Οι λεπτομέρειες για το φρικιαστικό έγκλημα, αλλά και η κυνική ομολογία του δράστη σοκάρουν, ενώ νέα διάσταση δίνουν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης 37χρονης μητέρας τριών παιδιών. Ο συζυγοκτόνος ομολόγησε στον εισαγγελέα την αποτρόπαια πράξη του. Όπως είπε, έπνιξε το βράδυ του Σαββάτου τη σύζυγό του, επειδή του ζητούσε επιτακτικά να χωρίσουν.

«Από το καλοκαίρι έλεγε συνεχώς ότι θέλει να χωρίσουμε. Ήθελε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Μου το ξαναείπε εκείνο το βράδυ. Μαλώσαμε. Θόλωσα. Την έπιασα από τοn λαιμό και την έπνιξα. Μόλις κατάλαβα ότι είναι νεκρή, την πήρα αγκαλιά, την τύλιξα σε μια κουβέρτα και την κατέβασα από την εσωτερική σκάλα στο γκαράζ. Την έβαλα στο αυτοκίνητο, τη μετέφερα στο χωράφι και την έθαψα», φέρεται να είπε ο δράστης, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε ο ίδιος την εξαφάνιση της συζύγου του, αλλά συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας, αναζητώντας την εναγωνίως και d;huen ανησυχώντας για την τύχη της, όπως περιέγραφε ο ίδιος μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, καθώς έπεφτε εξαρχής σε αντιφάσεις. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν οι πατερίτσες που χρησιμοποιούσε η 37χρονη, η οποία είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι, το κινητό της τηλέφωνο, αλλά και τα γυαλιά μυωπίας της. Επίσης, ο δράστης είχε αμυχές στο πρόσωπο, οι οποίες ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν από κλαδιά δέντρου στο χωράφι του. Ο δράστης έσπασε όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο χωράφι όπου είχε θάψει τη σύζυγό του, ομολογώντας μετά από τέσσερις ημέρες το φρικτό έγκλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές