E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν στη Γαλλία

Ήττα της ακροδεξιάς

Δημοσίευση 14/12/2015 | 00:34

Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν στη Γαλλία

Μετά το σοκ του α' γύρου των περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας, με το Εθνικό Μετώπο της Μαρί Λεπέν να φτάνει στη νίκη, τα πρώτα exit polls του β' γύρου δείχνουν ήττα της ακροδεξιάς.

Η Μαρί Λεπέν φαίνεται πως δεν κερδίζει καμία περιφέρεια, με το συντηρητικό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί να κερδίζει το έδαφος. Η αυξημένη συμμετοχή –συγκριτικά με την περασμένη Κυριακή– ενίσχυσε σημαντικά τα δημοκρατικά κόμματα έναντι του Εθνικού Μετώπου.

Οι ρεπουμπλικάνοι του Νικολά Σαρκοζί και οι κεντροδεξιοί σύμμαχοί τους συγκέντρωσαν ποσοστό 57,5% των ψήφων στον Βορρά, όπου η Μαρίν Λεπέν έλαβε ποσοστό 42,5%, κατέδειξε το exit poll της Ifop Fiducial για λογαριασμό του Paris Match και Sud Radio.

Στα νοτιοανατολικά, όπου η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ηγείτο του ψηφοδελτίου, οι συντηρητικοί έλαβαν 54,5% και το Εθνικό Μέτωπο 45,5%.

Η συμμετοχή και στις δύο περιφέρειες ανήλθε σε ποσοστό άνω του 61% – πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.

Στην ανατολικά, όπου οι σοσιαλιστές δεν αποσύρθηκαν από την κούρσα, η κεντροδεξιά συγκέντρωσε ποσοστό 48,4% έναντι του Εθνικού Μετώπου, με ποσοστό 36,4%, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση, του TNS Sofres-One Point.

Η Λεπέν επιμένει: Τίποτα δεν θα μας σταματήσει

«Τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει», διαμήνυσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των exit polls, βάσει των οποίων το Εθνικό Μέτωπο ηττήθηκε σε τουλάχιστον τρεις από τις περιφέρειες που στόχευε.

Μανουέλ Βαλς: Ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε μεν ότι το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο δεν έχει επικρατήσει σε καμία από τις περιφέρειες στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθη χθες στη Γαλλία.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως «ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί, απέχουμε πολύ από αυτό».

Σαρκοζί: Μην ξεχνιόμαστε, τα ποσοστά Λεπέν είναι υψηλά

Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως μια προειδοποίηση προς όλους τους πολιτικούς, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αφού τα exit polls κατέδειξαν ότι το Εθνικό Μέτωπο απέτυχε να επικρατήσει σε οποιαδήποτε περιφέρεια.

«Αυτή η κινητοποίηση υπέρ των υποψηφίων μας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας επιτρέψει να ξεχάσουμε την προειδοποίηση που εστάλη προς όλους τους πολιτικούς, περιλαμβανομένων ημών, στον πρώτο γύρο», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος των ρεπουμπλικανών.

«Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο, προκειμένου να συζητήσουμε σε βάθος σχετικά με όσα ανησυχούν τους Γάλλους πολίτες, οι οποίοι αναμένουν σθεναρές και ακριβείς απαντήσεις», υπογράμμισε, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα της Ευρώπης, της ανεργίας, της ασφάλειας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική 29.04.2024
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης