E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα τα τελευταία 100 χρόνια

Ειδικοί αναλύουν τα αίτια

Δημοσίευση 3/12/2015 | 15:02

Το στήθος των γυναικών μεγάλωσε 3 νούμερα τα τελευταία 100 χρόνια

Οι Βρετανοί, που ειδικεύονται στις... ιδιαίτερες μελέτες, έβαλαν στο μικροσκόπιό τους τη γυναικεία ανατομία και εξηγούν γιατί το γυναικείο στήθος μεγάλωσε τρία νούμερα μέσα στα τελευταία 100 χρόνια.

Η μελέτη, που αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά σε γενικές γραμμές έχει εφαρμογή σε όλες τις χώρες, διαπίστωσε ότι πριν 100 χρόνια οι Βρετανίδες φορούσαν κατά μέσο όρο σουτιέν cup B και τώρα φορούν DD. Με απλά λόγια, το στήθος τους μεγάλωσε πολύ – και συγκεκριμένα, κατά 6,3 εκατοστά.

Και αν και σε πολλούς αρέσει αυτή η αλλαγή στην ανατομία του γυναικείου σώματος, οι επιπτώσεις της δεν είναι και πολύ ευχάριστες για όλες τις γυναίκες, καθώς μεγάλο στήθος σημαίνει και πόνους στην πλάτη και άλλα προβλήματα.

Γιατί μεγάλωσε το στήθος των γυναικών

Όσο για το σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η σταδιακή μεγέθυνση, οι γιατροί τονίζουν ότι έχει τις ρίζες της στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, χωρίς να αποκλείεται να έχουν παίξει ρόλο και τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν οι γυναίκες, αλλά και το γάλα που καταναλώνουν.

Ο καθηγητής David Bainbridge του Cambridge σημειώνει ότι το στήθος των γυναικών μεγάλωσε γιατί άλλαξαν και οι διατροφικές συνήθειες. «Οι γυναίκες σήμερα τρώνε καλύτερα από ότι κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία. Και γι' αυτό δεν έχουν μόνο μεγαλύτερα στήθη, αλλά είναι και πιο ψηλές, με πιο φαρδείς ώμους και πιο ανοιχτά κόκαλα», υποστηρίζει.

Από την άλλη, καθηγητής του Portsmouth βλέπει και έναν άλλο λόγο πίσω από την αύξηση του στήθους. Αυτός δεν είναι άλλος από την αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων γυναικών. «Ο μαστός αποτελείται κυρίως από λίπος και καθώς το λίπος αυξάνεται γενικά στο σώμα μιας γυναίκας, αυξάνεται και εκεί», αναφέρει συγκεκριμένα ο καθηγητής και προσθέτει: «Αν κοιτάξετε την κατανομή των γυναικείων σωμάτων, θα παρατηρήσετε ότι όσες έχουν μεγαλύτερο στήθος, τείνουν να έχουν γενικά υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους».

Επίσης, όπως σημειώνει η Daily Mail, στη σταδιακή αύξηση του μεγέθους του στήθους έχουν συμβάλει και άλλοι παράγοντες, όπως το ότι η γήρανση του πληθυσμού αυξάνει τον μέσο όρο του μεγέθους του στήθους στη Μεγάλη Βρετανία (ο πληθυσμός εκεί γερνάει και είναι φυσικό καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει να αυξάνεται και το στήθος της).

Ακόμη, τα οιστρογόνα, οι ορμόνες που κάνουν το γυναικείο σώμα να αλλάζει, παίζουν και αυτές τον ρόλο τους. Και πώς αυξήθηκαν αυτές οι ορμόνες τα τελευταία χρόνια; Μέσω των αντισυλληπτικών χαπιών. Επιπλέον, τα χάπια που δίδονται ως θεραπεία για την εμμηνόπαυση λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τέλος, η βρετανική εφημερίδα κάνει επίκληση σε έναν άλλον απίστευτο λόγο ο οποίος μπορεί να παίζει ρόλο στην αύξηση του μεγέθους του στήθους: το μεγαλύτερο ποσοστό γάλακτος που πωλείτα στα σούπερ μάρκετ προέρχεται από έγκυες αγελάδες (δίνουν σταθερή προμήθεια γάλακτος), κάτι που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό οιστρογόνων, κάτι το οποίο μεταφέρεται και στο γάλα. Μικρό ποσοστό αυτών μπορεί βέβαια να αφομοιωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό, δεν παύει όμως να είναι και αυτός ένας παράγοντας τον οποίο ειδικοί επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές στη σωματική ανατομία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Daily Mail καταλήγει λέγοντας ότι η εφηβεία στα κορίτσια ξεκινά κάθε χρόνο 12 ημέρες νωρίτερα από ότι το προηγούμενο έτος, κάτι που σημαίνει ότι αν μετρήσουμε από το 1900, η εφηβία ξεκινά συνολικά 4 χρόνια νωρίτερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα για άνδρα που έκλεβε χαλκό

Ελλάδα 25.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη μετά από μισή ώρα επικίνδυνων κινήσεων

Βουλή: Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος ‑ Καρέ καρέ το κεφαλοκλείδωμα στον Γραμμένο

Ελλάδα 25.04.2024
Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Βενεζουέλα: H πιο αποτυχημένη απόδραση ‑ Έσκαψαν τούνελ και έπεσαν σε αστυνομικούς

Κόσμος 25.04.2024
Συνολικά 20 οι κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν - 30 οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Κόσμος 25.04.2024
Η χορήγηση της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς του οπλικού συστήματος βάζει τέλος σε μια μακρά διαφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Γραμμένο

Ελλάδα Χτες
Βρίσκεται στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Κόσμος Χτες
To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Καιρός Χτες
Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Πολιτισμός Χτες
Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα