E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί, ξεκίνησε η σύσκεψη

Χαμηλές προσδοκίες για συναίνεση

Δημοσίευση 28/11/2015 | 12:45

Στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί, ξεκίνησε η σύσκεψη

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για το συμβούλιο υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν επισήμως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η αναθεώρηση του Συντάγματος, με την κυβέρνηση ωστόσο να έχει χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12 ακριβώς, έφθασε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Με διαφορά ολίγων λεπτών ακολούθησαν η κ. Φώφη Γεννηματά, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο κ. Πάνος Καμμένος. Στις 12.10 έφθασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στις 12.12 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 12:15 έκλεισαν οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και άρχισε η σύσκεψη.

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη δεν έχει κληθεί η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, ενώ τη ΝΔ εκπροσωπεί ο μεταβατικός πρόεδρός της Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο πρωθυπουργός μετά τα τηλεφωνήματα της Παρασκευής αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προτείνει συγκρότηση διακομματικών επιτροπών διαλόγου για το ασφαλιστικό, αλλά και αναθεώρηση του Συντάγματος. Ωστόσο, το κλίμα που επικράτησε στις χθεσινές επαφές δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

Πιο αναλυτικά, για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός θα προτείνει να τεθεί επικεφαλής στη διακομματική για το ασφαλιστικό ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης. Η διακομματική επιτροπή θα μελετήσει τις προτάσεις όλων των πλευρών και μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα, το οποίο να γίνει δεκτό από όλα τα κόμματα και έτσι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού να ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πρόταση, την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες πιο αισιόδοξος για συναίνεση, καθώς πρόκειται για θέση όλων των κομμάτων. Στόχος είναι να έχει αυτή ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά και να περιλαμβάνει και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και γύρω από την θέση αυτή θα επιδιώξει μια ενιαία θέση από τα κόμματα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεσή τους», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών, που είχε την Παρασκευή με τους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε τους συνομιλητές τους να συναινέσουν στις προτάσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό