E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάτω από το κάθισμα αυτής της όμορφης 15χρονης στο ρωσικό Airbus, είχαν βάλει τη βόμβα οι τζιχαντιστές

Σκοτώθηκε ακαριαία

Δημοσίευση 23/11/2015 | 18:12

Κάτω από το κάθισμα αυτής της όμορφης 15χρονης στο ρωσικό Airbus, είχαν βάλει τη βόμβα οι τζιχαντιστές

Οπως έγινε γνωστό πριν μερικές ημέρες μια αυτοσχέδια βόμβα με 1 κιλό ΤΝΤ τοποθετημένη από του τζιχαντιστές κάτω από ένα κάθισμα στο ρωσικό Airbus ήταν αυτή που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους.

Πάνω στη βόμβα καθόταν η 15χρονη Μαρία Ιβλέβα, η οποία πιστεύεται ότι ήταν και η πρώτη που σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στο ρωσικό Airbus.

Ειδική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα δείχνει ότι η βόμβα που έριξε το ρωσικό Airbus παρασέρνοντας στο θάνατο τους 224 επιβαίνοντές του, είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα 31Α όπου καθόταν η 15χρονη Μαρία, χωρίς, όμως, να αποκλείουν το ενδεχόμενο η βόμβα να είχε τοποθετηθεί στο ακριβώς πίσω κάθισμα, το 30Α όπου καθόταν η 77χρονη Ναντέζντα Βασάκοβα.

H 15χρονη

Η 77χρονη

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό αυτοί που κάθονταν στα δύο συγκεκριμένα καθίσματα να σκοτώθηκαν ακαριαία καθώς εξερράγη η βόμβα.

Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες βίωσαν και την έκρηξη και τον πανικό που ακολούθησε καθώς το ρωσικό Airbus έκανε βουτιά από τα 31.000 πόδια προς το έδαφος με ρυθμό 6.000 πόδια το λεπτό.

Το πού είχε τοποθετηθεί η βόμβα από τους τζιχαντιστές ανακαλύφθηκε μετά από ειδικές χημικές και ιατροδικαστικές έρευνες που έγιναν.

Τα επικρατέστερο σενάριο θέλει τη βόμβα να είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα Α31 ή Α30 στο χώρο όπου βρίσκεται το σωσίβιο. Οταν η βόμβα, που περιείχε ένα κιλό ΤΝΤ εξερράγη χτύπησε όσους κάθονταν μπροστά, μέχρι και τη σειρά 27. Επίσης, πρέπει να χτυπήθηκαν και όσοι κάθονταν ακριβώς από πίσω, στη σειρά 32. «Οι ειδικοί που εξέτασαν τα συντρίμμια του Airbus είναι βέβαιοι ότι όσοι κάθονταν κοντά στη βόμβα είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέθαναν αμέσως», αναφέρεται στα συμπεράσματα της έκθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πορνοστάρ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Αντζελες: Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου της

Κόσμος 02.07.2025
Είχε πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 200 ερωτικές ταινίες αλλά και σε ντοκιμαντέρ του Netflix για τη βιομηχανία του πορνό

Οργή για 24χρονη Ρωσίδα μποξέρ που έδωσε ηλεκτρονικό τσιγάρο σε ουρακοτάγκο ‑ «Η γενιά των ανόητων»

Κόσμος 02.07.2025
Εκφράζονται φόβοι ότι ο ουρακοτάγκος, ο οποίος ανήκει σε προστατευόμενο είδος, κατάπιε το φυσίγγιο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιείχε 2,5-3 ml υγρής νικοτίνης

Παραλίες: «Βρέχει» καταγγελίες για παρανομίες

Ελλάδα 02.07.2025
Ξεπέρασαν τις 3.000 στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική Χτες
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί

Οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι ήταν σκουρόχρωμοι με γαλάζια μάτια αποκάλυψε αναβίωση κρανίου ηλικίας 10.500 ετών

Tech + Science Χτες
Ανήκε σε γυναίκα που πέθανε σε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών

Το Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία Χτες
Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext