E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλία: Τρομοκράτες είχαν στόχο το Ναό του Αγίου Πέτρου και τη Σκάλα του Μιλάνου

Αναζητούν πέντε υπόπτους οι αρχές

Δημοσίευση 19/11/2015 | 19:45

Ιταλία: Τρομοκράτες είχαν στόχο το Ναό του Αγίου Πέτρου και τη Σκάλα του Μιλάνου

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχει τεθεί από άκρη σε άκρη η Ιταλία, μετά το σήμα που δόθηκε από το FBI ότι επίκειται μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων σε γνωστά μνημεία των ιταλικών πόλεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και η Σκάλα του Μιλάνου, καθώς και γήπεδα, όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη ανθρώπων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι ιταλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για πέντε ύποπτους τρομοκράτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές να συνεννοούνται μέσω διαδικτύου.

«Από την Τετάρτη (18/11) το απόγευμα, οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε αναζήτηση πέντε υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει επιθέσεις στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και στη Σκάλα του Μιλάνου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντινόλι. «Το υπουργείο Εσωτερικών μάς έχει ενημερώσει ότι υπάρχει ο ανώτερος βαθμός συναγερμού σε όλα τα γνωστά μνημεία και τα στάδια, μέρη τα οποία έχουν σημειωθεί από το FBI ως βασικοί στόχοι», συμπλήρωσε.

Ο Τζεντινόλι τόνισε τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τις αμερικανικές υπηρεσίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις πληροφορίες που μας έρχονται, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από τις ΗΠΑ». Ο Ιταλός υπουργός ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να κάθονται φυλακισμένοι στα σπίτια τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσουν μία μεγάλη νίκη στους τρομοκράτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό