E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσίευμα‑σοκ της Daily Mail: Θα πετάξουν την Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν

Μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία

Δημοσίευση 19/11/2015 | 00:03

Δημοσίευμα‑σοκ της Daily Mail: Θα πετάξουν την Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν

Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο στην Ευρώπη γίνονται σχέδια προκειμένου να βγουν από τη Ζώνη Σένγκεν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, μαζί με τις ανατολικές χώρες.

Το ακραίο αυτό πλάνο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, θα επιστρατευθεί προκειμένου να διασωθεί η περιοχή της ΕΕ στην οποία μπορεί να ταξιδέψει κανείς δίχως διαβατήριο, μετά από την κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης.

Το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σκοπεύουν να επανασχεδιάσουν τα σύνορα της Ζώνης, προκειμένου αυτή να περιλαμβάνει μόνο τα αρχικά μέλη, δημιουργώντας μία «Μίνι Σένγκεν».

Επίσης, θα μπορούσαν να επιβληθούν και αυστηρότεροι έλεγχοι διαβατηρίων, ώστε να διασταυρώνονται συστηματικά τα ονόματα όσων περνούν τα σύνορα με εκείνα που βρίσκονται στις λίστες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Αυτές οι πέντε χώρες αφαίρεσαν τα σημεία ελέγχου ανάμεσά τους πριν από 20 χρόνια, αλλά πλέον αυτή η Ζώνη περιλαμβάνει 26 χώρες. Μετά από την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης η Ζώνη Σένγκεν κατηγορήθηκε ότι επιτρέπει πλήθη ατόμων που ζητούν άσυλο να περνούν στην Ευρώπη δίχως έλεγχο, σημειώνει το δημοσίευμα, που υπενθυμίζει ότι θεωρείται πως ένας από τους δράστες στο μακελειό του Παρισιού έφτασε ως τη Γαλλία μπαίνοντας στη «γηραιά» ήπειρο από τη Λέρο.
 
Ο επανασχεδιασμός της Ζώνης Σένγκεν θα συζητηθεί- σύμφωνα με την Daily Mail- στην έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, η οποία συγκλήθηκε μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η Σένγκεν έχει πρόβλημα και όλα τα μέρη προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να ελαφρύνουμε το βάρος που δημιούργησε η προσφυγική κρίση», είπε διπλωμάτης της ΕΕ στη βρετανική εφημερίδα. «Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε μία λύση, αλλά συζητάμε μεταξύ μας διάφορε επιλογές πριν από τη σύσκεψη της Παρασκευής».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την άλλη επέμεινε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί το αν πρέπει να παραμεριστεί η Σένγκεν. «Αν αξιοποιήσουμε πλήρως τα εργαλεία που μας δίνει η Σένγκεν, τα εξωτερικά μας σύνορα θα είναι προστατευμένα με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Δεν σκοπεύουμε να ανοίξουμε συζήτηση για το μέλλον της Σένγκεν, που είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης», ανέφερε.  

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι η Ζώνη είναι καταδικασμένη να αποτύχει δίχως δραστικές ενέργειες για την ασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, τονίζοντας πως ο χρόνος για κάτι τέτοιο τελειώνει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάζα: Τραγική η κατάσταση στη Ράφα – Το μεγαλύτερο μαιευτήριο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οι συνθήκες είναι «φρικτές για τις γυναίκες» λέει γιατρός

Πολάκης μαινόμενος για εμβόλιο AstraZeneca

Ελλάδα Χτες
Αιχμές για Τσίπρα, «αριστοάχρηστος» ο Μητσοτάκης

Καφές: Εκτόξευση τιμών κατά 72% από τον περσινό Αύγουστο

Οικονομία Χτες
Μέχρι που θα φτάσει το ράλι των τιμών

Μητσοτάκης για επίσκεψη Ράμα: «Περιττή, έχουμε ζήτημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις»

Ελλάδα Χτες
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, έρχεται στην Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει την ενέργειά του ως «περιττή»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά τη Μόσχα και το Κίεβο επιστρατεύει καταδίκους για το μέτωπο

Κόσμος Χτες
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων

Εμβόλια AstraZeneca: «Τρία χρόνια κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου» καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις

Ελλάδα Χτες
Σε αγωγή κατά της AstraZeneca και κατά του ελληνικού Δημοσίου έχει προχωρήσει ένας 35χρονος

Πάτρα: Οι τελευταίες κινήσεις της 48χρονης λίγο πριν τη βουτιά θανάτου στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο της 48χρονης διαφημίστριας

Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Ελλάδα Χτες
Ο αποχαιρετισμός του Γιάννη Κακλέα

Τρόμος στο Βερολίνο: Νέα επίθεση με θύμα πολιτικό ‑ Ξυλοκόπησαν πρώην δήμαρχο

Κόσμος Χτες
Αυξάνονται οι επιθέσεις σε Γερμανούς πολιτικούς

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε τον 8χρονο – Έφυγε στη Γαλλία πριν συλληφθεί

Ελλάδα Χτες
Τον οδηγό που παρέσυρε τον 8χρονο στην Κρήτη την Κυριακή του Πάσχα εντόπισαν οι Αρχές.