E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια μετά το χτύπημα ‑ Η Αθήνα κάτω από τις 650 μονάδες

Υποχωρεί σημαντικά και το ευρώ

Δημοσίευση 16/11/2015 | 12:54

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια μετά το χτύπημα ‑ Η Αθήνα κάτω από τις 650 μονάδες

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, ενώ το ευρώ υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Αυξάνεται η ζήτηση για τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται πιο ασφαλή, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,8%, αλλά πριν από λίγο είχε περιορίσει στο 0,2% τις ζημιές, αφού είχε περάσει για λίγο και σε θετικό έδαφος. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2%, λόγω ανησυχιών ότι η βία στο Παρίσι θα πλήξει το εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωναν απώλειες, στις οποίες συνέβαλαν κυρίως οι κινεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ και οι προθεσμιακές τιμές των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημειώνουν πτώση, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,2%.

Ο Stoxx 600 άνοιξε με πτώση, κυρίως λόγω των απωλειών που είχαν τουριστικές εταιρείες και εταιρείες λιανικών πωλήσεων. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor άνοιξε με απώλειες 7%, η Aéroports de Paris και η Air France υποχωρούσαν σχεδόν 5% και το Eurotunnel κατά 4,5%. Οι εταιρείες πολυτελών ειδών Hermès, LVMH και Kering σημείωναν πτώση περίπου 3%. Ο δείκτης MSCI για τα χρηματιστήρια της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωνε πτώση 1,1% και ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei μειώθηκε 0,9% μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,8% στο τρίτο τρίμηνο, που ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Το ευρώ υποχώρησε προς χαμηλό επίπεδο εξαμήνου έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,0737 δολάρια. Το κινεζικό νόμισμα, το γιουάν, ενισχύθηκε κατά 0,2% στη αγορά συναλλάγματος του Χονγκ Κονγκ. Οι υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρότειναν την ένταξη του γιουάν σε ένα καλάθι αποθεματικών νομισμάτων, μία κίνηση που θα απέφερε επενδύσεις ενός τρισ. δολαρίων σε κινεζικά στοιχεία ενεργητικού την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

Η απόδοση των δεκαετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 0,55% και των αντίστοιχων αμερικανικών τίτλων κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,25%. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 1,1% στα 1,095,53 δολάρια ανά ουγγιά.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΓΔ

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 646,57 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,93%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+5,69%) και της ΕΧΑΕ (+0,81%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-5,71%), της Πειραιώς (-4,65%), της ΕΥΔΑΠ (-3,68%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-3,39%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+9,60%) και των Τραπεζών (+1,43%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χημικών (-2,80%), των Πρώτων Υλών (-1,76%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,66%) και του Εμπορίου (-1,63%).

Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 39 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Inform Λύκος +9,8%, Υγεία +9,6%, Attica Bank +5,56% και Εθνική +5,45%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ(κο) -20%, Κέκροψ -18,68%, Νηρεύς -10,98% και Unibios -8,05%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κνωσός: Οργή μετά την κατάρρευση της τοιχογραφίας με τα δελφίνια στο μινωικό ανάκτορο

Ελλάδα Χτες
Δεν μπορεί να αποκολλήθηκε απο τους ανέμους γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κονίαμα και προφανώς η πτώση προκλήθηκε από την ελλιπή συντήρηση

Ισχυροί άνεμοι «σήκωσαν» κύματα ύψους 10 μέτρων στη Μύκονο

Ελλάδα Χτες
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην παραλία Καλαφάτη

Έφαγε σε φασολάδα το πέος του άντρα της, γιατί την «απάτησε» βλέποντας ποpνό

Κόσμος Χτες
Υπάρχει περίπτωση να τάισε κι άλλους με το συγκεκριμένο γεύμα

Επίθεση Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν: «Είναι σπαστικός κόπανος, καλά θα κάνει να το βουλώσει»

Κόσμος Χτες
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την κυβέρνηση της χώρας του διεφθαρμένη, ανίκανη και ύπουλη

Τροχαίο ατύχημα στην Αργολίδα: Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με... νεκροφόρα

Ελλάδα Χτες
Ένας διερχόμενος οδηγός, ιδιοκτήτης οίκου τελετών, εντόπισε το αγροτικό όχημα που είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε πέσει σε ρέμα, με τον οδηγό τραυματία

Αλιμος: Δεν έχει επισκεφτεί κανείς στο Παίδων το βρέφος που βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Τουριστικό μποϊκοτάζ στην Ινδία κατά της Τουρκίας γιατί πήρε το μέρος του Πακιστάν ‑ Προτείνουν Ελλάδα

Ελλάδα Χτες
Οι κρατήσεις για Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία μειώθηκαν κατά 60% και οι ακυρώσεις εκτοξεύτηκαν μέσα σε λίγες ημέρες

Εντοπίστηκε η μητέρα του νεκρού εμβρύου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Ισχυρίζεται ότι απέβαλε χωρίς να το καταλάβει

Λατινοπούλου για Ρομά: Εγώ τους λέω γύφτους, εσείς μπορείτε να τους πείτε όπως θέλετε

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» επέμεινε πως εκείνη θα τους αποκαλεί με αυτόν τον όρο