Φτιάξτε τη δική σας, σπιτική μαγιονέζα!
Μια εύκολη και απλή συνταγή, για να νοστιμήσετε τα πιάτα σας
Δημοσίευση 12/11/2015 | 00:02
Πέρα από την κλασική μαγιονέζα, που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, υπάρχουν και ορισμένες παραλλαγές της, που αξίζει να δοκιμάσετε. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν τη συγκεκριμένη σος, τώρα μπορείτε με μια απλή και εύκολη συνταγή να φτιάξετε τη δική σας και να συνοδέψετε τις σαλάτες, τα κρεατικά και φυσικά, τις τηγανητές σας πατάτες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλο κρόκο αυγού
½ κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
¼ κ.γ. μουστάρδα Dijon
½ κ.γ. αλάτι (ίσως χρειαστεί και λίγο περισσότερο)
¾ φλ. λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κρόκο του αυγού, τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλάτι, ενώ τα χτυπάτε μέχρι να το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει ένα φωτεινό, κίτρινο χρώμα. Έπειτα, ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζετε να ανακατεύετε, για περίπου 4 λεπτά. Σταδιακά, προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η μαγιονέζα να γίνει παχύρευστη. Τέλος, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο και διατηρήστε το στο ψυγείο. Να θυμάστε, πως τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.