E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιους καίει ο Πανούσης ‑ Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ

Δημοσίευση 9/11/2015 | 08:41

Ποιους καίει ο Πανούσης ‑ Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Νέες πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να υποβάλει όλα τα στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Το γεγονός ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες, αλλά για στοιχεία με ονόματα και αποδείξεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.

Το τι ακριβώς περιέχει ο φάκελος, ο κ. Πανούσης αρνείται να το αποκαλύψει και το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. ¶λλωστε, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο «Θέμα», ο ίδιος γνωρίζει τα ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του, χθες συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ, κ. Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος έχει εγγράφως όλα τα στοιχεία.

Το ερώτημα είναι τι θα πει στην κυρία Γκουτζαμάνη, τι στοιχεία θα της παραδώσει και πόσο αυτά θα επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πανούσης δείχνει αποφασισμένος μετά και την παρότρυνση του Μαξίμου να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταθέσει ονόματα και στοιχεία για την υπόθεση που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε πολιτικό θρίλερ.

Αξίζει να τονιστεί, πως τον κ. Πανούση ενόχλησε τόσο το γεγονός ότι κανείς από τα κυβερνητικά στελέχη (την Κυριακή μίλησε μόνο με τον διάδοχο του στο υπουργείο, κ. Νίκο Τόσκα) δεν επικοινώνησε μαζί του, όπως επίσης το ότι το Μέγαρο Μαξίμου άργησε 24 ώρες να αντιδράσει σε όλα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο «Θέμα». Για τον λόγο αυτό, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και με νέες δηλώσεις του (στον Βήμα FM αυτήν τη φορά) διευκρίνισε ότι αυτοί που τον απειλούν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά στελέχη που βρίσκονται ακόμα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Τόσκας, στη συνομιλία που είχε με τον προκάτοχό του, επεσήμανε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό γι' αυτήν την υπόθεση, παρόλο που ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τόσο τον διοικητή της ΕΥΠ, όσο και τον κ. Τσίπρα. Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για έναν πόλεμό μεταξύ Μαξίμου και πρώην υπουργού, με τον κ. Πανούση να πετάει το γάντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει σήμερα στην εισαγγελέα για να παραδώσει τον φάκελο, επισημαίνοντας μάλιστα: «Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς θα διαρρεύσουν όχι με δική μου ευθύνη. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και αυτό ήθελα να αποφύγω, εκτός αν τον κ. Τσίπρα τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου».

Ο κ. Πανούσης σε συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους έλεγε χθες ότι ακόμη και τώρα, δύο και πλέον μήνες μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, κάποιοι συνεχίζουν να τον στοχοποιούν με αναρτήσεις στο Iindymedia . Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την υπόθεση, καθώς δεν έχει πάρει καμία απάντηση για τις καταγγελίες περί απειλής της ζωής του από πολιτικούς, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έχουν σχέση με τρομοκράτες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έβρος: Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο Δέλτα του ποταμού

Ελλάδα 02.05.2024
Ο μαύρος κύκνος ζει κυρίως στην Αυστραλία, την Τασμανία και τη Νέα Ζηλανδία

ΗΠΑ: Η στιγμή που 33χρονος τρανς προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο

Κόσμος 02.05.2024
Ο 33χρονος βρισκόταν στην λίστα των εγκληματιών για σeξουαλικά εγκλήματα από το 2011

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι 8 της εγκληματικής οργάνωσης για συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia

Ελλάδα 02.05.2024
Πρόκειται για τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη

Τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Ελλάδα Χτες
Ένας από τους τραυματίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση

«Ευχαριστούμε αμερικανικά Πανεπιστήμια»: Μηνύματα ευγνωμοσύνης από Παλαιστίνιους στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Ευχαριστούμε, φοιτητές για την αλληλεγγύη σας προς τη Γάζα, το μήνυμά σας έφτασε»

Από σήμερα σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας: Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, από το βήμα της βουλής χθες ανέλυσε τις αλλαγές που φέρνει μεταξύ άλλων ο νέος νόμος

Κρήτη: Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα κατέρρευσε στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε

Μεξικό: Χαμός σε γάμο ‑ 100 καλεσμένοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Κόσμος Χτες
Βίντεο από τις πρώτες βοήθειες στους προσκεκλημένους