E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιους καίει ο Πανούσης ‑ Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ΕΥΠ

Δημοσίευση 9/11/2015 | 08:41

Ποιους καίει ο Πανούσης ‑ Δίνει ονόματα στον Αρειο Πάγο

Νέες πολιτικές αναταράξεις αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να υποβάλει όλα τα στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Το γεγονός ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες, αλλά για στοιχεία με ονόματα και αποδείξεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.

Το τι ακριβώς περιέχει ο φάκελος, ο κ. Πανούσης αρνείται να το αποκαλύψει και το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. ¶λλωστε, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο «Θέμα», ο ίδιος γνωρίζει τα ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του, χθες συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ, κ. Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος έχει εγγράφως όλα τα στοιχεία.

Το ερώτημα είναι τι θα πει στην κυρία Γκουτζαμάνη, τι στοιχεία θα της παραδώσει και πόσο αυτά θα επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πανούσης δείχνει αποφασισμένος μετά και την παρότρυνση του Μαξίμου να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταθέσει ονόματα και στοιχεία για την υπόθεση που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε πολιτικό θρίλερ.

Αξίζει να τονιστεί, πως τον κ. Πανούση ενόχλησε τόσο το γεγονός ότι κανείς από τα κυβερνητικά στελέχη (την Κυριακή μίλησε μόνο με τον διάδοχο του στο υπουργείο, κ. Νίκο Τόσκα) δεν επικοινώνησε μαζί του, όπως επίσης το ότι το Μέγαρο Μαξίμου άργησε 24 ώρες να αντιδράσει σε όλα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε στη συνέντευξή του στο «Θέμα». Για τον λόγο αυτό, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και με νέες δηλώσεις του (στον Βήμα FM αυτήν τη φορά) διευκρίνισε ότι αυτοί που τον απειλούν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά στελέχη που βρίσκονται ακόμα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Τόσκας, στη συνομιλία που είχε με τον προκάτοχό του, επεσήμανε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό γι' αυτήν την υπόθεση, παρόλο που ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τόσο τον διοικητή της ΕΥΠ, όσο και τον κ. Τσίπρα. Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για έναν πόλεμό μεταξύ Μαξίμου και πρώην υπουργού, με τον κ. Πανούση να πετάει το γάντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει σήμερα στην εισαγγελέα για να παραδώσει τον φάκελο, επισημαίνοντας μάλιστα: «Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς θα διαρρεύσουν όχι με δική μου ευθύνη. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και αυτό ήθελα να αποφύγω, εκτός αν τον κ. Τσίπρα τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου».

Ο κ. Πανούσης σε συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους έλεγε χθες ότι ακόμη και τώρα, δύο και πλέον μήνες μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, κάποιοι συνεχίζουν να τον στοχοποιούν με αναρτήσεις στο Iindymedia . Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την υπόθεση, καθώς δεν έχει πάρει καμία απάντηση για τις καταγγελίες περί απειλής της ζωής του από πολιτικούς, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έχουν σχέση με τρομοκράτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

Πολιτική 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια