E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτοί είναι οι τρεις τύποι υπαλλήλου που πρέπει να... απολύονται άμεσα

Οι προφανείς περιπτώσεις

Δημοσίευση 30/10/2015 | 10:41

Αυτοί είναι οι τρεις τύποι υπαλλήλου που πρέπει να... απολύονται άμεσα

Ένας επιχειρηματίας έχει περιορισμένο χρόνο, έτσι χρειάζεται η πρόσληψη ικανών συνεργατών, αφού είναι αδύνατο να τα καταφέρνει όλα μόνος του.

Ακόμα όμως και όλα να είναι άκρως οργανωμένα, σύμφωνα με το Business Insider, όλοι οι επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με τουλάχιστον έναν εργαζόμενο που τους προκαλεί μια κάποια... μεγαλύτερη ανησυχία.

Υπάρχουν μερικοί εργαζόμενοι που καταφέρνουν οι προϊστάμενοί τους να ασχολούνται με αυτούς, και όχι με τις αρμοδιότητες και τις δουλειές που πρέπει να κάνουν. Αυτοί είναι οι υπάλληλοι που σύμφωνα με το Business Insider πρέπει να απομακρύνονται από τη δουλειά, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Ποιοι είναι όμως οι τρεις τύποι υπαλλήλου που δεν πρέπει να προσλαμβάνει κανείς ή, χειρότερα, πρέπει να... απολύονται άμεσα;

Πρώτος είναι ο τύπος drama queen. Πρόκειται για τους εργαζoμένους που συνήθως είναι αυτοί οι οποίοι ανακατεύουν τα πράγματα στο γραφείο, αλλά μετά αποτραβιούνται, αφήνοντας του άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ενώ πολλές φορές βρίσκονται κι αυτοί στο κέντρο των διαφωνιών.

Συνήθως είναι αυτοί που θα πουν πράγματα για τους άλλους, ενώ απαιτούν συνεχώς την προσοχή. Η διαχείριση ενός υπαλλήλου τύπου drama queen είναι λεπτή υπόθεση, ενώ ορισμένες επιχειρήσεις έχουν εφαρμόσει πολιτικές εναντίον των κουτσομπολιών, αλλά οι πολιτικές αυτές είναι συνήθως αδύνατο να επιβληθούν νομότυπα.

Οι υπάλληλοι τύπου drama queen κάνουν τους άλλους υπαλλήλους να πιστεύουν ότι οι συζητήσεις τους παρακολουθούνται και κρίνονται.

Ο υπάλληλος-θύμα είναι ο δεύτερος τύπος υπαλλήλου που πρέπει να... αποφεύγουν οι εργοδότες. Είναι αυτοί οι οποίοι αρέσκονται να το παίζουν θύματα, ενώ πάντα κατηγορούν κάποιον άλλο για την κατάστασή τους και έχουν μία δικαιολογία για τα πάντα.

¶λλη μία κατηγορία είναι οι υπάλληλοι που δηλώνουν συχνά ασθενείς. Αν αυτό επαναλαμβάνεται, κάνει τους άλλους υπαλλήλους να νιώθουν μειονεκτικά, επειδή αναγκάζονται να τους καλύπτουν.

Τρίτος τύπος είναι οι αιρετικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θέλουν να μην ακολουθούν τους κανόνες – από τους πιο απλούς, έως τους πιο σύνθετους.

Αυτοί οι «επαναστάτες χωρίς αιτία», όπως τους χαρακτηρίζει ο Business Insider, κινούνται εκτός σεναρίου και κανόνων κάθε μέρα. Τις περισσότερες φορές ένας επαναστάτης είναι κάποιος με ανεξάρτητη σκέψη, που θέλει να κάνει τη διαφορά. Αν ο προϊστάμενος καταφέρει να οργανώσει τις ικανότητες του επαναστάτη, τότε αυτό θα λειτουργήσει υπέρ του, όμως τις περισσότερες φορές οι επαναστάτες νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και αρνούνται να ακούσουν τον άλλο.

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ότι είναι ηγέτες, δίνοντας εντολές στους άλλους. Αν τους δοθεί αρκετός χρόνος σε ένα γραφείο, θα το... μολύνουν, αφού και οι άλλοι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί πρέπει αυτοί να ακολουθούν τους κανόνες.

Στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω βοηθά, όπως σημειώνεται, οι κανόνες ντυσίματος στον χώρο εργασίας, το ωράριο και η τήρησή του, τα deadlines, και γενικότερα οι ξεκάθαροι κανόνες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι το TikTok Lite και γιατί οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Νέα Εποχή 24.07.2024
Σε ποιες περιοχές η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής

Οι τουρίστες διώχνουν τους ντόπιους: Από τη Σαντορίνη ως το Ντουμπρόβνικ

Νέα Εποχή 24.07.2024
Πού θα καταλήξει ο υπερτουρισμός;

Κυκλοφόρησε η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie και η πρώτη μαύρη κούκλα με σύνδρομο Down

Νέα Εποχή Χτες
«Αντιπροσωπεύει την αυτοέκφραση και μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση του ανήκειν»

Το ερώτημα που όλοι θέλουν να κάνουν στην Καμάλα Χάρις μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν

Stories Χτες
Η παραίτηση έφερε περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις

Η απίστευτη ανακάλυψη στον πλανήτη Αρη

Νέα Εποχή Χτες
Δεν έχει παρατηρηθεί ξανά στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη

Tι είναι τo Mukbang που σκότωσε πολλούς influencers

Stories Χτες
Πριν μερικές μέρες άλλη μια influencer έχασε τη ζωή της

Δεν μπορείς να μαντέψεις την εφαρμογή με τα περισσότερα delete μέσα στο 2024

Νέα Εποχή Προχτές
Ποια κέρδισε την πρωτιά το 2023

Το πιο διάσημο θύμα του AIDS στην Ελλάδα ήταν ένα ταλαντούχο αγόρι

LGBTQI+ Προχτές
O Billy Bo έφτασε από τα Καμίνια του Πειραιά στον κορυφή της παγκόσμιας μόδας