ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίστα Πάικ: Επέζησε από δύο δόσεις θανατηφόρας ένεσης και επέστρεψε στη φυλακή

Η 50χρονη θανατοποινίτισσα του Τενεσί πήρε εξιτήριο και μεταφέρθηκε στη γυναικεία φυλακή «Deborah K. Johnson», όπου κρατείται εδώ και 30 χρόνια.

 
Δημοσίευση 10/10/2026 | 19:50
Κρίστα Πάικ: Επέζησε από δύο δόσεις θανατηφόρας ένεσης και επέστρεψε στη φυλακή
collage

Η Κρίστα Πάικ, που επέζησε από την απόπειρα εκτέλεσής της με θανατηφόρα ένεση στο Τενεσί, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στη φυλακή, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Η Κρίστα Πάικ (Christa Pike), η θανατοποινίτισσα που επέζησε από την απόπειρα της πολιτείας του Τενεσί να την εκτελέσει με θανατηφόρα ένεση, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων της. Η 50χρονη είχε λάβει δύο δόσεις πεντοβαρβιτάλης στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς η εκτέλεση να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πάικ επέστρεψε στο Κέντρο Αποκατάστασης «Deborah K. Johnson», τη γυναικεία φυλακή όπου κρατείται εδώ και 30 χρόνια, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της σε δήλωσή τους.

«Είναι ευγνώμων στους διασώστες και την ιατρική ομάδα για τη φροντίδα τους υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα εντός της φυλακής και εμείς θα παρακολουθούμε στενά την πορεία της ανάρρωσής της», σημείωσαν οι δικηγόροι της το Σάββατο, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Πάικ είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία της συμφοιτήτριάς της, Κολίν Σλέμερ (Colleen Slemmer), το 1995, την οποία είχε ξυλοκοπήσει και μαχαιρώσει μέχρι θανάτου.

Από την ημέρα της αποτυχημένης εκτέλεσης έως και την έξοδό της από το νοσοκομείο, η 50χρονη νοσηλευόταν υπό αυστηρή επιτήρηση.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ