E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρδη 200.000 ευρώ την ημέρα για τις δωρεάν ταινίες έβγαζε το gamato

Ροή χρήματος από τράπεζα της Ιρλανδίας στους λογαριασμούς των διαχειριστών της, σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία

Δημοσίευση 22/10/2015 | 19:35

Κέρδη 200.000 ευρώ την ημέρα για τις δωρεάν ταινίες έβγαζε το gamato

Τα μεγάλα κέρδη της γνωστής ιστοσελίδας gamatotv.com που παρείχε παράνομα δωρεάν θέαση κινηματογραφικών ταινιών τελευταίας κυκλοφορίας αναζητούν πλέον οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος οι αστυνομικοί ακολουθούν τη ροή του χρήματος από τράπεζα της Ιρλανδίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαχειριστών της, σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία.

Οι αστυνομικοί επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο… Follow the money διαπιστώνοντας το αστρονομικό νούμερο των 930.000 προβολών την ημέρα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τους διαφυγόντες φόρους και ΦΠΑ, που φθάνουν τα 230.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά για τους δικαιούχους ανέρχεται σε 465.000.000 ευρώ.

Οι διαχειριστές της γνωστής ιστοσελίδας, το κλείσιμο της οποίας πριν από 2,5 χρόνια είχε προκαλέσει… διαδήλωση στο Σύνταγμα, υποχρέωναν τον χρήστη πριν την ταινία, να δει υποχρεωτικά 2-3 διαφημίσεις του Youtube ή της Google, διάρκειας 1 λεπτού. Ουσιαστικά υπήρχαν 930.000 κλικ ημερησίως σε αυτές τις διαφημίσεις, με τα κέρδη να υπολογίζονται από 100.000 έως 200.000 ημερησίως.

Οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία, συνέλαβαν έναν 32χρονο στην Κω κατηγορούμενο για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατΆ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου για τα ίδια αδικήματα, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8-9 άτομα ακόμη, ανάμεσα στους οποίους και οι διαχειριστές του προηγούμενου εντοπισμού, που πιθανότατα βρήκαν τρόπο να είναι «αόρατοι» και μετανάστευσαν στην Αγγλία και Ολλανδία, αξιοποιώντας τα μεγάλα κέρδη τους.

Μέσω της ιστοσελίδας, η θέαση των ταινιών τελευταίας κυκλοφορίας, γινόταν σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 930.000 προβολές, ανά ημέρα. Πριν από 2,5 χρόνια όταν είχε κατέβει και πάλι η ιστοσελίδα, οι χρήστες της ανέρχονταν σε 1,5 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μέσω της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και Φόρο Εισοδήματος υπολογίζεται περίπου στα 230.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 32χρονου, όπου διαπιστώθηκε `ψηφιακά και προανακριτικά ότι αυτός έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης στην επίμαχη ιστοσελίδα, αν και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτός είχε αναλάβει πλέον τον ρόλο του «μπροστινού», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις αποθηκευτικοί σκληροί δίσκοι. Όλα τα ευρήματα στάλθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εταιρείες Youtube καιGoogle επιχειρούν να εντοπίσουν τη ροή και τις κινήσεις των χρημάτων προς τους αποδέκτες τους. Αρχικά έχουν εντοπιστεί κάποια «ίχνη» μεταφοράς μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζα της Ιρλανδίας σε άλλες και σε λογαριασμούς διαχειριστών και εξωτερικών συνεργατών σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους της αρμοδιότητάς τους για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Ελλάδα 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα