E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και σκόνη

Δύσκολο το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση 9/10/2015 | 14:23

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και σκόνη

Δύσκολο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο, καθώς ο καιρός χαλάει εκ νέου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων 48 ωρών αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι, που κατά τόπους θα φτάσουν στα 9 μποφόρ, τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, μάλιστα, ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η κακοκαιρία από την οποία, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται επικίνδυνα, αλλά όχι ασυνήθιστα φαινόμενα, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά.

Πρώτες περιοχές που θα πληγούν από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται ανατολικότερα. Έτσι,την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, από την Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής, και από τα δυτικά.

Βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα όσο το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: Η εξήγησή του για τις πλημμύρες

Ελλάδα 22.01.2026
«Κλιματική ή εγκληματική κρίση;»

Ηράκλειο: Ανδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα και το παιδί της

Ελλάδα 22.01.2026
«Είχα εντολή από μία φωνή» είπε στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βάρης‑Βούλας‑Βουλιαγμένης

Ελλάδα 22.01.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και τις 21 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στο Νταβός ‑ Κράτησε λιγότερο από μία ώρα

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους

11 απεγκλωβισμοί πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική

Ελλάδα 22.01.2026
Εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και πλημμύρες στην Αμεση Δράση