E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Σε μυστική ψηφοφορία

Δημοσίευση 4/10/2015 | 17:18

Ο Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους

Με 181 ψήφους εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.

Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε στη βουλή, συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Ο κ. Βούτσης έλαβε 181 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα.

Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης που προέδρευσε της διαδικασίας έδωσε ευχές στον κ. Βούτση για το δύσκολο έργο που έχει να διεκπεραιώσει τόσο η βουλή όσο και ο νέος πρόεδρός της και τον κάλεσε να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις του.

«Ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου δώσατε», είπε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε με μία συμβουλή- αν και όπως είπε δεν του... πήγαινε να πει τη συγκεκριμένη λέξη- προς τους βουλευτές, ζητώντας τους στη συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων να τηρηθεί ο άτυπος κανόνας της δημοκρατικής αλληλεγγύης για ψήφιση προεδρείου και οι ψήφοι να είναι πάνω από 151 για όλους τους αντιπροέδρους.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Καμμένος, πάντως, απέστειλε επιστολή στο προεδρείο - την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης - σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία «λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων» και γνωστοποίησε ότι αν μπορούσε να παρευρεθεί στην διαδικασία θα στήριζε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, στο πρόσωπο του Νίκου Βούτση. Ωστόσο η επιστολή του κ. Καμμένου, δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα ως «επιστολική ψήφος», δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής. Αντιθέτως, στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προσμετρήθηκε επιστολική ψήφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να αφήσει κάποιες αιχμές για την προκάτοχό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού μιλώντας για τη λειτουργία της βουλής ανέφερε «Χωρίς τυπολατρείες, αλλά και με την κατά το δυνατόν αποφυγή εκτάκτων καταστάσεων. Κάποιοι δεν συνειδητοποιούν πως ό, τι αποφασίζουμε εδώ μέσα επηρεάζει τις ζωές των πολιτών».

Ακόμη, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο ώστε να διαλευκανθούν υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Η κοινωνία το ζητάει και οι πολίτες το απαιτούν: Δεν επιτρέπεται να μένουμε στην επιφάνεια όσον αφορά στα σκάνδαλα. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για την απόδοση ευθυνών. Δεν πρέπει να μένουν σκιές και υπόνοιες. Όταν λέμε ότι θέλουμε η Βουλή να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βασική προϋπόθεση είναι να συσχετίσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας με τις δράσεις μας. Θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι διαβουλεύσεις με τους φορείς, με ομάδες πολιτών και κοινωνικές συλλογικότητες. Δεν μπορεί να αγνοούμε την σπουδαιότητα της αντιπαράθεσης που δημιουργούν θέματα όπως το προσφυγικό ζήτημα. Δεν μας αξίζει ένας ιδιότυπος επαρχιωτισμός. Πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες και να δοθούν ευκαιρίες στους επιστήμονες. Η χώρα δεν θα πρέπει να φαντάζει στα μάτια των νέων ανθρώπων ένα μαυσωλείο ιδεών. Η λειτουργία του καναλιού έχει στόχο την αμεσότητα, την υποστήριξη πλήθους δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών των πολιτών. Δεν είμαστε καναλάρχες, ΜΚΟ και ινστιτούτα. Είμαστε η Βουλή των Ελλήνων. Η Βουλή πρέπει να είναι αρωγός και θετικό υπόδειγμα για την παραγωγή ήθους και ανθρωπιάς. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η κρίση δημιούργησε απόγνωση, ανήμπορη οργή, φόβο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές