E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λεβέντης: Οταν δούλευα δίπλα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα

Στήριξη χωρίς ανταλλάγματα

Δημοσίευση 27/9/2015 | 12:23

Λεβέντης: Οταν δούλευα δίπλα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα

Χωρίς ανταλλάγματα στήριξη θα προσφέρει ο Βασίλης Λεβέντης στον Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, στην οποία μίλησε και για την εποχή που δούλευε δίπλα στον πατέρα του πρωθυπουργού.

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία, λάφυρα και υπουργεία, όπως έκαναν οι κύριοι Καμμένος και Κουβέλης», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στον ΣΚΑΪ. Δηλώνοντας ότι με επιστολή του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι οι βουλευτές του θα τον στηρίξουν στη βουλή- χωρίς να περιμένει απάντηση άμεσα όπως είπε- εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα την κρατήσει ως... ρεζέρβα.

«Θα την χρησιμοποιήσει όταν ναυαγήσει η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Ένα τρίμηνο θα πάει χαμένο, αλλά μετά και οι ξένοι θα δουν τις προτάσεις μας και θα καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή σεναρίου», είπε, χαρακτηρίζοντας τη σύζευξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως «παρά φύσιν».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην εποχή που δούλευε δίπλα στον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, Παύλο, το 1974, ως νεαρός πολιτικός μηχανικός. Μία συνεργασία η οποία έληξε όταν ο κ. Λεβέντης έφυγε στο εξωτερικό. «Είχα βάλει αγγελία κι έτσι συνάντησα τον Παύλο Τσίπρα. Δουλέψαμε μαζί, όμως μετά έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό κι έτσι έληξε η συνεργασία. Αλλά ήταν καλός άνθρωπος», είπε και πρόσθεσε: «Μόλις είχε τελειώσει η δικτατορία και κάναμε μακρές συζητήσεις. Μου έλεγε ότι οι απόψεις μου ήταν πολύ αριστερές. Ακόμη μου έλεγε πως όταν αργότερα μπεις στο επάγγελμα θα καταλάβεις ότι η ζωή είναι διαφορετική από όσο πιστεύει ένας νέος».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επαίρεται για τη νίκη στις εκλογές «γιατί έπαιζε μόνος του στο γήπεδο, δεν είχε στην πραγματικότητα αντίπαλο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κάνει για αρχηγός», ενώ σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αρχηγία του κόμματος σημείωσε ότι «κουβαλά την κατάρα του επιθέτου του». Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ σε ερώτηση για τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη απάντησε «Αυτούς τους θεωρω ακροδεξιά βαρίδια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τους εκτιμώ ως ανθρώπους».

Μιλώντας για τα βασικά θέματα που πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να δεσμευθεί ιδίως για το θέμα των «αργομίσθων του Δημοσίου» και του συνταξιοδοτικού για το οποίο προτείνει ενοποίηση όλων των ταμείων και ανώτατη σύνταξη για όλους στα 1.500 ευρώ.

«Χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις και δεν ξέρω κατά πόσο το κρατικοδίαιτο κόμμα του κυρίου Τσίπρα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα που και ο ίδιος δεν πιστεύει. Χρειάζεται δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας πιο έμπειρους ανθρώπους, γιατί προηγουμένως είχε κοντά του ανθρώπους της δραχμής, που συνωμοτούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν βάλουμε βάσεις σοβαρές στα σημαντικά θέματα δεν είμαι κακός εγώ για να μην βοηθήσω. Αν δω καλή θέληση από την άλλη πλευρά το όνειρό μου ήταν να μπορέσω να συνδράμω. Τώρα που μου έδωσε την ευκαιρία ο λαός δεν θα το κάνω; Αλλά μία στραβή πρόκα δεν μπορείς να επιμένεις να την ισιώσεις», πρόσθεσε.

«Δύσκολα θα περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι»

Σε άλλη συνέντευξή του, στο Mega, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι δύσκολα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταφέρει να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του επόμενου διαστήματος. «Ο κ. Τσίπρας βαδίζει με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει και προφανώς όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι κατ' εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, ωστόσο θα είναι δύσκολο να περάσουν γιατί παραπάνω φόρους δεν αντέχουν οι άνθρωποι να πληρώσουν».

Ακόμη, δήλωσε ότι στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του ζητά να πάει αμέσως στις Βρυξέλλες και να ζητήσει νέα ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς αυτή που υπέγραψε είναι όμοια με αυτή των δυο πρώτων μνημονίων και ρίχνει όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστατεύουν το Δημόσιο. Επίσης, εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης από την στιγμή που οι στόχοι για τα πλεονάσματα κάθε χρόνο παραμένουν οι ίδιοι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φοβερό γκολ από τον Κασέμι της Καβάλας, σκόραρε με ψαλιδάκι έξω από την περιοχή ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 15.03.2025
Ο διεθνής Αλβανός που είναι παιδί της Ακαδημίας του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και πέτυχε ένα απίθανο γκολ

Δείτε βίντεο: Η Ελένη Λουκά κυλίστηκε στον δρόμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Ελλάδα 15.03.2025
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγο μετά το τέλος της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Θέλω χειροπιαστά αποτελέσματα, θα επιβλέπω προσωπικά

Ελλάδα 15.03.2025
Κρίσιμο το ύφος και οι συμπεριφορές στη δημόσια σκηνή

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Φούλμαν Μουντάνου

Ελλάδα 15.03.2025
Έγινε ευρύτερα γνωστή από τη μακροχρόνια συμμετοχή της στις καθημερινές σειρές Λάμψη και στο Καλημέρα Ζωή

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

Κόσμος 15.03.2025
«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»

Αγριος καβγάς ζευγαριού σε live μετάδοση στο Tik tok ‑ Έσπαγαν αντικείμενα μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού

Ελλάδα 15.03.2025
Συλλήψεις για ζευγάρι στο Ηράκλειο - Γυναίκα από τη Λευκάδα, είδε στα social media τον καβγά και τον κατήγγειλε στις αρχές

Σε τηλεπαιχνίδι γνωριμιών είχε πάρει μέρος ο 32χρονος που υποδυόταν τον αστυνομικό

Ελλάδα 15.03.2025
«Είναι κάποιοι που έχουν το ψώνιο να κάνουν τον αστυνομικό, να μπουν στην Αστυνομία»

Η... μαύρη λίστα του Τραμπ: Θα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες 43 χωρών

Κόσμος 15.03.2025
Σχέδιο που κυκλοφορεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης απαριθμεί τρεις βαθμίδες χωρών (κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες), οι πολίτες των οποίων μπορεί να αντιμετωπίσουν περιορισμούς

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για τα Τέμπη: Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης

Ελλάδα Χτες
Το ηχητικό που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha