E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μια 25χρονη κοκκινομάλλα ακτιβίστρια πρώτη στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ

Η Ελληνοαμερικανίδα Χριστίνα Τρεμόντι

Δημοσίευση 8/9/2015 | 09:17

Μια 25χρονη κοκκινομάλλα ακτιβίστρια πρώτη στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ θα είναι η γεννημένη στις ΗΠΑ Χριστίνα Τρεμόντι (25 ετών), η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα edosafakelaki.org, στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν ανώνυμα πράξεις διαφθοράς. Η κυρία Τρεμόντι σημείωσε ότι «η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού για το κράτος πρέπει να αποκατασταθεί, για να μπορέσει αυτή η χώρα να πάει μπροστά ξανά».

Όπως αναφέρεται στο σάιτ της κ. Τρεμόντι, η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς, με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. «Είναι σοκαριστικά τα ποσά», είχε αναφέρει η 25χρονη σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2012 στην «Καθημερινή».

«Δεν περίμενα να δίνουν οι άνθρωποι τόσα λεφτά. Και με σόκαραν και τα δάνεια. Οι ιστορίες που ο γιατρός λέει στον άρρωστο «¶μα δεν έχεις να με πληρώσεις, πάρε δάνειο». Αυτές οι ιστορίες», σημείωνε η κ. Τρεμόντι, «μας δίνουν αληθινές πληροφορίες: ποιος πήρε φακελάκι, σε ποια υπηρεσία, σε ποια περιοχή, και πόσα λεφτά ήταν. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα. Αν οι αρμόδιοι το θέλουν, τώρα μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό».

Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας «ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία», είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. «Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα 90 του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: «Δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο». Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του».

Η 25χρονη Τρεμόντι γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Yale, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε ΜΚΟ και εταιρείες, αλλά και στο τμήμα Μάρκετινγκ της L'Oréal, ενώ συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.

Μέχρι πρόσφατα, η Χριστίνα Τρεμόντι διατηρούσε σχέση με τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια:

Στις υπόλοιπες 11 θέσεις του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ βρίσκονται οι:

  • αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Κλειδέρης,
  • ομογενής Χριστόφορος Σοφιανίδης,
  • πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Νίκος Κατσαρός,
  • πρώην βουλευτής και απόφοιτος σχολής Εμπορικού Ναυτικού Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου,
  • αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και νυν επιχειρηματίας Νεκτάριος Μεταξάκης,
  • ηλεκτρολόγος μηχανικός Μιχάλης Βάρδας,
  • πανεπιστημιακός Ζήσης Παπανικολάου,
  • επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού Γιάννης Στεφανουδάκης,
  • ιατρός Κωνσταντίνος Μπούμπαρης,
  • επί πολλά χρόνια δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου και
  • δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70