Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα «προστασίας» σε Πιερία και Χαλκιδική
Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να συλληθφούν όλα τα μέλη
Δημοσίευση 11/3/2026 | 16:19

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να εκβίαζε καταστηματάρχες, πλανόδιους πωλητές και άλλα πρόσωπα σε περιοχές της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τα προηγούμενα 24ωρα τρία άτομα σε Θεσσαλονίκη και Δράμα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι πρόσωπα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται δύο που φέρονται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή της χώρας. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άνδρες και μία γυναίκα για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε εκβίαση.
Πολύμηνη έρευνα και τουλάχιστον εννέα εκβιασμοί
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις εκβίασης, κυρίως με τη μορφή παροχής «προστασίας». Από τη δράση τους το κύκλωμα φέρεται να αποκόμισε περισσότερα από 11.500 ευρώ, από το περασμένο καλοκαίρι έως σήμερα.
Εκμετάλλευση νεαρών γυναικών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας
Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι δύο από τους συλληφθέντες φέρονται να εκμεταλλεύονταν την ευάλωτη θέση έξι νεαρών γυναικών. Με απειλές και εκβιασμούς διαχειρίζονταν λογαριασμούς τους σε συνδρομητική διαδικτυακή πλατφόρμα, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος, μέρος του οποίου κατέληγε σε ένα από τα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ένας από τους κατηγορούμενους προήγαγε κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία στην πορνεία μία από τις γυναίκες, το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2025.
Κατασχέσεις χρημάτων και αντικειμένων
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες των συλληφθέντων αλλά και στην οικία ενός από τα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:
- 9.635 ευρώ
- 515 δολάρια ΗΠΑ
- 100 ελβετικά φράγκα
- μικροποσότητα κάνναβης
- μία μεταλλική σπάθα
- δύο φορητούς υπολογιστές
- κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM
Δεύτερη εγκληματική ομάδα στην Πιερία
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τη δράση δεύτερης εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας φέρονται να εκβίαζαν δύο πλανόδιους πωλητές σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2025, απαιτώντας χρηματικά ποσά προκειμένου να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, τα οποία φέρονται να ενεργούσαν κατ’ εντολή τρίτου προσώπου.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών όσο και για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.






