E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό είναι το πρόσωπο της πιο επικίνδυνης φυλακής του Ελ Σαλβαδόρ

«Ανήκει» ολόκληρη στα διαβόητα μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha

Δημοσίευση 8/9/2015 | 00:00

Αυτό είναι το πρόσωπο της πιο επικίνδυνης φυλακής του Ελ Σαλβαδόρ

Τα τατουάζ στο πρόσωπο και το σώμα τους αφηγούνται τις ιστορίες των εγκλημάτων τους και προς τιμήν ποιου τα διέπραξαν. Είναι έμποροι ναρκωτικών, εκτελεστές, έμποροι όπλων, όλοι μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha (MS-13) του Ελ Σαλβαδόρ. Είναι τόσο διαβόητη η συμμορία αυτή που έχει μια… ολόκληρη φυλακή δική της!

Στη φυλακή Penas Ciudad Barrios, η Mara Salvatrucha ελέγχει τη δική της μικρογραφία της κοινωνίας που αποτελείται από 2.500 κρατούμενους. Η μικορκοινωνία της φυλακής διαθέτει το δικό της φούρνο, εργαστήρια, νοσοκομείο και κέντρο αποκατάστασης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο στρατός, σύμφωνα με τη Daily Mail, φρουρούν τη φυλακή απΆ έξω και διασφαλίζουν πως οι κρατούμενοι παραμένουν κρατούμενοι αλλά δεν ανακατεύονται στα θέματα μεταξύ κρατουμένων και σε ό,τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες της φυλακής.

Η φυλακή Penas Ciudad Barrios βρίσκεται στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, είναι υψίστης ασφαλείας και «φιλοξενεί» αποκλειστικά μέλη της συμμορίας Mara Salvatrucha.

Το 2013, ο φωτογράφος Adam Hinton από το Λονδίνο, πήρε την άδεια να μπει στη φυλακή των διαβόητων κακοποιών- που είχε χτιστεί για να χωρά 800 κρατούμενους αλλά σήμερα έχει περίπου 2.500 κρατούμενους, όλοι μέλη της Mara Salvatrucha- ενώ στην περιοχή ζουν οι οικογένειές τους: Las Victorias.

«Η πλειονότητα των κρατούμενων προέρχεται από τις παραγκουπόλεις. Στο Ελ Σαλβαδόρ αυτό είναι ένα μέρος χωρίς ελπίδα και ευκαιρίες κι έτσι η συμμορία είναι η μοναδική επιλογή. Αν οι Αρχές πιάσουν κάποιον εδώ θα τον ΅πετάξουνΆ και θα τον ξεχάσουν- σε κάθε κρατούμενο καλλιεργείται αυτή η εντύπωση», λέει ο φωτογράφος.

Η βία μεταξύ συμμοριών στη χώρα κλιμακώνεται και τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ οι περισσότεροι φόνοι από τότε που τελείωσε ο 12ετής εμφύλιος το 1992.

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία καταγράφηκαν 911 ανθρωποκτονίες τον Αύγουστο ενώ 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στις 23 του μήνα!

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο καταγράφηκαν 4.246 ανθρωποκτονίες- περίπου 17,5 την ημέρα κατά μέσο όρο!- δηλαδή 67% περισσότερες από την ίδια περίοδο πέρσι.

Η βία κλιμακώνεται στο Ελ Σαλβαδόρ από το 2012, όταν η εκεχειρία ανάμεσα στις δύο ισχυρότερες συμμορίες της χώρας, τη Mara Salvatrucha και τη Barrio 18, άρχισε να καταρρέει. Η «ανακωχή» είχε συμβάλει στον περιορισμό του αριθμού των δολοφονιών στα μέσα του 2013 σε περίπου πέντε την ημέρα- χαμηλό 10ετίας.

Η αστυνομία της χώρας εκτιμά πως το 80% των φόνων σχετίζεται με εκκαθαρίσεις μεταξύ των συμμοριών.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι μεταξύ των χωρών με την περισσότερη βία στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ: Το 2012 είχε αναλογία 41,2 φόνων ανά 100.000 κατοίκους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο