E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί με ευθύνη Τσίπρα

«Στόχος των αιφνιδιαστικών εκλογών η εκκαθάριση των αντιμνημονιακών»

Δημοσίευση 4/9/2015 | 00:18

Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί με ευθύνη Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. Στόχος των αιφνιδιαστικών εκλογών είναι η εκκαθάριση των αντιμνημονιακών, δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Το έντιμο και το πολιτικά πρέπον απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράστηκε με ηχηρό τρόπο, ήταν να ζητήσει ο Τσίπρας εντολή του λαού πριν την ψήφιση της εξουσιοδότησης. Είναι ασυμβίβαστη η επιμονή και η εμμονή από τη μία να θέλει πρώτα περάσει αυτή η συνθήκη από τη Βουλή και από την άλλη να γίνουν εκλογές επειδή δεν αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Όποιος έχει αμφιβολία για την ερμηνεία του «Όχι» δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε δική του ερμηνεία. Ο Τσίπρας όφειλε να ζητήσει να εκφραστεί ο λαός. Κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο τερατώδες μνημόνιο, αλλά και να εξουδετερώσουν όποιον αποτελέσει ανάχωμα σε αυτό. Ο Τσίπρας και το κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά τη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι τιμά τους συναδέλφους/ισσες, συντρόφους και συντρόφισσες που με το «Όχι» τους μέσα στο κοινοβούλιο τίμησαν τα δίκαια, τα συμφέροντα και την εντολή του λαού. Είπε ότι πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν μάχες για τα συμφέροντα του λαού. «Θα αναζητήσω μαζί τους τον κοινό τρόπο υπηρέτησης της λαϊκής ετυμηγορίας», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν συμπορεύεται ως ανεξάρτητη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Έχετε κάποιοι την αγωνία για αρχηγούς και αρχηγισμούς, εγώ συμπορεύομαι ως ανεξάρτητη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είναι μια προσπάθεια που έγινε κατ' ανάγκη μέσα στο πλαίσιο που έθεσαν Τσίπρας και Παυλόπουλος, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους δανειστές. Εξάλλου, δηλώθηκε δημόσια ότι μεταξύ τους προετοιμάστηκαν οι εκλογές». Πρόπλασμα ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου χαρακτήρισε τη Λαϊκή Ενότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλυθεί με ευθύνη Τσίπρα. «Δεν προτίθεμαι να δημιουργήσω νέο πολιτικό φορέα», δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου – Επικεφαλής Τζαβέλας και Παπαδοπούλου

Ελλάδα Χτες
Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τους Ιούνιο του 2026, καθώς τότε αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα από το 112 ‑ «Απομακρυνθείτε προς Στύρα»

Ελλάδα Χτες
Είναι το δεύτερο μήνυμα από το 112 - Ιδιαίτερα δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τι ισχυρίζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά

Παναθηναϊκός: Στις 22:30 η άφιξη του Βαλαντσιούνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 22.30 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Πακιστάν: Λιοντάρι πήδηξε μάντρα και επιτέθηκε σε γυναίκα και παιδιά

Κόσμος Χτες
Ένα εξημερωμένο λιοντάρι ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες του, κυνήγησε και επιτέθηκε σε μία γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά της, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στη Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν.

Καταδίωξη και τραυματισμοί αστυνομικών στα Φιλιατρά ‑ Ρομά εμβόλισαν περιπολικό μετά από διάρρηξη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη ένας Ρομά και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί

Η Κίνα εκπαιδεύει ήδη τους «στρατιώτες του μέλλοντος» ‑ Πολεμιστές «υβρίδια»

Κόσμος Χτες
Το Πεκίνο προσανατολίζεται στη δημιουργία υπερ-πολεμιστών που συνδυάζουν τις ανθρώπινες δυνατότητες με την τεχνολογία

Τόμας Πάρτεϊ: Κατηγορείται για πέντε βιασμούς και σeξουαλική επίθεση ο πρώην σταρ της Αρσεναλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον 32χρονο για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε το 2021 και το 2022