E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποχωρούν Τσακαλώτος ‑ Σακελλαρίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Απεγνωσμένη προσπάθεια από το Μαξίμου να τον πείσουν να μείνει

Δημοσίευση 26/8/2015 | 00:00

Αποχωρούν Τσακαλώτος ‑ Σακελλαρίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι τάσεις αποχώρησης και παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και κορυφαίων νυν και πρώην κυβερνητικών στελεχών, που διαφοροποιούνται από το μνημόνιο εν όψει των εκλογών. Οι πληροφορίες ότι στις διεργασίες αποχώρησης και στα σενάρια μη υποψηφιότητας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που υπέγραψε το μνημόνιο (!), αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κεντρικά δηλαδή πρόσωπα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όλο αυτό το διάστημα, έχουν προκαλέσει σοκ στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα, μετά από ολιγοήμερη απουσία.

Και τα δύο αυτά στελέχη ανήκουν στην εσωκομματική κίνηση των «53», η οποία κινείται παραδοσιακά ανάμεσα στην προεδρική ομάδα και την αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τώρα παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού και εγκατάλειψης του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, για παράδειγμα, ότι στην ίδια κίνηση ανήκει ο παραιτηθείς γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, αλλά και άλλοι υπουργοί, όπως ο Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που επίσης σκέφτονται να μην είναι υποψήφιοι.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν κινητοποιήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού, που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες να μεταπείσει τους προβληματισμένους και απογοητευμένους από τις επιλογές της ηγεσίας, υψηλόβαθμους παράγοντες του κόμματος. Λέγεται ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλεφωνεί σε στελέχη για να ζητήσει τη συστράτευσή τους στην εκλογική προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη τέσσερις βουλευτές, που δεν ανήκουν στην Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη, έχουν δηλώσει ή έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιοι: Κώστας Δερμιτζάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Ηρώ Διώτη, Μαρία Κανελλοπούλου, ενώ ακούγεται και μία πέμπτη περίπτωση, αυτή της Δανάης Τζήκα-Κωστοπούλου, η οποία εκλέγεται στη Μαγνησία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αφότου κυκλοφόρησαν στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες περί αποχώρησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και περί άρνησής του να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος αρνήθηκε με σύντομη δήλωσή του ότι ισχύει κάτι τέτοιο: «Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαβάζω σε διαφορά σάιτς, και αντιστοίχως δεν έχω λάβει καμία απόφαση περί μη καθόδου στις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ ‑ Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Ελλάδα 29.04.2024
Τι προηγήθηκε της εν ψυχρώ εκτέλεσης και τι εξετάζει η αστυνομία

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα