E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τσίπρας υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και πάμε σε εκλογές

Ευρεία διάσκεψη στην Βουλη

Δημοσίευση 20/8/2015 | 01:25

Ο Τσίπρας υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και πάμε σε εκλογές

Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μετά την ολοκλήρωσή της, μαλιστα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί και σε δήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προβεί σε διάγγελμα ώρα 20:00 απόψε, δηλαδή κατά τη διάρκεια των βραδυνών δελτίων ειδήσεων.

Ο πρωθυπουργός δείχνει πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τελικές του αποφάσεις εντός της ημέρες και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις άμεσα. Ύστερα από τις χθεσινές «ιαχές πολέμου» από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα, το σιωπητήριο αμέσως μετά, διαρκεί ακόμα.

Εκλογές-εξπρές

Οι διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν στις κάλπες θα είναι ταχείες,όπως τονίζουν στελέχη από το εσωτερικό της κυβέρνησης. Επικαλούμενοι δε, τους καθΆ ύλην αρμόδιους συνταγματολόγους, λένε ότι η κυβέρνηση, λόγω και του σχετικού χρονικού περιορισμού (δεν έχει παρέλθει ένα έτος από τις τελευταίες εκλογές), δεν μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για εθνικό ζήτημα.

Κατά συνέπεια, εφόσον η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη και παραιτηθεί, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει πρωτοβουλία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Οι διερευνητικές εντολές

Τύποις, θα πρέπει να ξεκινήσει ο κύκλος των τριήμερων διερευνητικών επαφών με εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για τα τρία πρώτα κόμματα και εν συνέχεια να ακολουθήσει η πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης οικουμενικής στήριξης.

Ωστόσο, εάν υπάρξει δήλωση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η εν λόγω διαδικασία παρακάμπτεται και θα κληθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Κατερίνα Θάνου να ορκιστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να συγκροτήσει κυβέρνηση.

Εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, η χώρα εισέρχεται πια -για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο- σε επίσημη προεκλογική περίοδο, με τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίζει τους εσωκομματικούς του λογαριασμούς και να ρίχνει από δω και πέρα όλο το βάρος στην κατάρτιση των λιστών και στην αναζήτηση του προεκλογικού διακυβεύματος μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!