E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λούκα Κατσέλη: Τα ΑΤΜ θα έχουν χρήματα έως και τη Δευτέρα

Μετά όλα θα εξαρτηθούν από την ΕΚΤ

Δημοσίευση 4/7/2015 | 00:22

Λούκα Κατσέλη: Τα ΑΤΜ θα έχουν χρήματα έως και τη Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και των τραπεζιτών.

Σύμφωναμε την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα έως και τη Δευτέρα το πρωί.  «Μετά, όλα εξαρτώνται από την ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank, Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης από την Alpha Bank,  ¶νθιμος Θωμόπουλος από την Πειραιώς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης από την Attica Bank και ο Χρήστος Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίοι ενημέρωσαν τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μόλις και μετά βίας επαρκούν τα διαθέσιμα για να φτάσουμε τη Δευτέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλήματα έχουν ήδη προκύψει από την έλλειψη χαρτονομισμάτων μικρής αξίας εξ ου και το ότι πολλά ΑΤΜ δεν μπορούν να καλύψουν τα 60 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τράπεζες έχουν αντάλλαξει με την Τράπεζα της Ελλάδας χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας (100- 500 ευρώ) με μικρότερα, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους είτε ιδιώτες είτε επιχειρήσεις.

Στην σύσκεψη μετέχουν από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κύριοι Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κύριοι Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο κύριος ¶νθιμος Θωμόπουλος, από την τράπεζα Αττικής οι κύριοι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την τράπεζα της Ελλάδος μετέχει ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος, ενώ μετέχει και ο ΓΓ της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

Η Κάτσελη είχε πει νωρίτερα πως τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά έως τη Δευτέρα  

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζει:

«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».

Βαρουφάκης: Τα χρήματα στα ATM επαρκούν μέχρι τη Δευτέρα

Μέχρι τη Δευτέρα δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης,  σε ραδιοφωνικό σταθμό,  χωρίς να αποκαλύπτει τι πρόκειται να γίνει από εκεί και πέρα.

«Έως την Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ΑΤΜ. Αυτή η εβδομάδα είναι προβληματική αλλά είναι μια επένδυση σε μια βιώσιμη συμφωνία. Θα μπορεί το κράτος να πληρώσει συντάξεις και μισθούς στο τέλος του μήνα γιατί την Δευτέρα θα έχουμε συμφωνία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα έσοδα δεν έχουν καταρρεύσει όσο περιμέναμε. Το πρόβλημα είναι το χάρτινο χρήμα», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Κόσμος 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%