Ο Σόιμπλε θέλει πιο σκληρά μέτρα και από αυτά των θεσμών!
Μαζί του συμφωνούν τουλάχιστον άλλες 4 χώρες
Δημοσίευση 25/6/2015 | 20:20

Την ώρα που η Ελλάδα χαρακτηρίζει την πρόταση των θεσμών μη αποδεκτή καθώς απαιτεί σκληρά μέτρα, τουλάχιστον 5 χώρες (με πρώτη τη Γερμανία) την χαρακτηρίζουν «μαλακή».
Οπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε πως το κείμενο τον θεσμών είναι πολύ μαλακό και δεν θα μπορούσε να περάσει από κάποια ξένα Κοινοβούλια, αφού οι βουλευτές θα απαιτήσουν πιο αυστηρά μέτρα από την Ελλάδα.
Μάλιστα ο κ.Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά «το κείμενο αυτό προδίδει το Μνημόνιο».
Βαρουφάκης-Τσακαλώτος παραμένουν στις Βρυξέλλες
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, θα αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες και θα επιστρέψει στην Αθήνα. Στη βελγική πρωτεύουσα θα παραμείνουν ωστόσο οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με κυβερνητική πηγή δεν αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.