Tα λάθη που κάνουμε όλοι στις δίαιτες
Εντοπίστηκαν από τους διατροφολόγους
Δημοσίευση 29/6/2015 | 00:01

Καμιά φορά, όταν θέλουμε πραγματικά να βάλουμε τον οργανισμό μας σε συνθήκες δίαιτας, είτε θα το παρακάνουμε, είτε θα ξεγελαστούμε από προϊόντα και μάρκετινγκ. Είμαστε όμως σίγουροι γι' αυτό που κάνουμε; Παρακάτω ακολουθούν μερικά λάθη που διαπίστωσαν οι διατροφολόγοι, όπως καταγράφηκαν στο περιοδικό Βyrdie, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Alexandra Samit.
Το να τρώτε μόνο τα ασπράδια των αυγών
Δεν είναι σωστό να τρώτε μόνο το ασπράδι και να αφήνετε απ' έξω τον κρόκο, καθώς ο κρόκος σας δίνει βιταμίνες, σίδηρο, βιοτίνη, φώσφορο και άλλα απαραίτητα συστατικά για την καλή σας υγεία. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Φάτε μια ομελέτα με λαχανικά, είναι ένα ωραιότατο και υγιεινό γεύμα και δεν παχαίνει.
Το να τρώτε ένα πρωινό με πολλούς υδατάνθρακες
Αν με το που ξυπνήσετε, γεμίσετε τον οργανισμό σας με υδατάνθρακες, ανεβάζετε με το καλημέρα τα επίπεδα ινσουλίνης σας και έτσι για την υπόλοιπη ημέρα θα θέλετε να τσιμπολογάτε. Είναι σημαντικό μαζί με υδατάνθρακα να τρώτε και πρωτεΐνες. Επιλέξτε ένα smoothie με αβοκάντο, ή γάλα, ή δημητριακά.
Το να αγοράζετε προϊόντα χωρίς γλουτένη
Η γλουτένη ναι μπορεί να προκαλέσει σε μερικούς δυσκολία στην πέψη και να μειώσει τα επίπεδα ενέργειάς σας. Όμως τα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο είναι σχεδόν junk food! Δεν υπάρχει τίποτα το υγιεινό στα τρόφιμα αυτά και σίγουρα ένα κέικ χωρίς γλουτένη δεν είναι καμιά τρομερή επιλογή. Καλύτερα φτιάξτε ένα δικό σας μάφιν στο σπίτι, με γάλα καρύδας, κακάο και στέβια.
Τα smoothies με ζάχαρη
Ειλικρινά, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν έχετε πολτοποιήσει φρέσκια μπανάνα και φράουλες στον χυμό σας, αν έχετε βάλει μέσα πολλή ζάχαρη. Καλύτερα προτιμήστε κάτι άλλο!
Τα υποκατάταστα βούτυρου
Οι μαργαρίνες και όλα τα υποκατάστατα βούτυρου είναι γεμάτα χημικά και δεν σας κάνουν καλό.