E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aερομεταφορά 110.000 τουριστών στη Βρετανία αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Κλίμα τρόμου από την εφημερίδα

Δημοσίευση 22/6/2015 | 11:14

Aερομεταφορά 110.000 τουριστών στη Βρετανία αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα

«Μια μαζική αερογέφυρα θα στηθεί για να σωθούν δεκάδες χιλιάδες Βρετανών τουριστών, αν η Ελλάδα καταρρεύσει οικονομικά», γράφει σε κλίμα τρόμου η βρετανική εφημερίδα Daily Express.

Όπως αναφέρει η συντάκτρια που υπογράφει το άρθρο, Anil Dawar, οι βρετανικές οικογένειες που επέλεξαν για τις φετινές τους διακοπές την Ελλάδα «είναι αντιμέτωπες με χάος» και αναφέρει ότι «κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους περισσότερους από 110.000 τουρίστες, αν η ήδη στεγνή από ρευστό χώρα βγει από το ευρώ».

Μάλιστα, τονίζει ότι αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, τότε «θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε καιρό ειρήνης εγκατάλειψη (χώρας) από Βρετανούς».

H ίδια, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει, αναφέρει πως «Ήδη υπουργοί και τουριστικά γραφεία έχουν προειδοποιήσει τους ταξιδιώτες στη χώρα (σ.σ. στην Ελλάδα) να φέρνουν μαζί τους μετρητά και πιστωτικές κάρτες, ώστε να καλύψουν οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει», επειδή υπάρχουν «φόβοι ότι οι τοπικές τράπεζες θα ξεμείνουν από λεφτά, αναγκάζοντας τα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια να κλείσουν».

Επιπλέον, μεταδίδει ότι την Κυριακή το Foreign Office (το υπ. Εξωτερικών) παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον σύλλογο των βρετανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων, ώστε να εκπονήσουν σχέδια εκκένωσης της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά σχέδια έκτακτης ανάγκης υπάρχουν. Αυτά τα σχέδια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος σεναρίων», ανέφερε έπειτα από σχετική ερώτηση εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα περί τα 2 εκατομμύρια Βρετανοί και αυτήν τη στιγμή βρίσκονται ήδη πάνω από 110.000 στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, οι tour operatos αναφέρουν πως οι καταναλωτές έχουν ήδη εξοπλιστεί με «τεράστιες ποσότητες μετρητών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί