Βάλτε τέλος στον πονοκέφαλο με 6 τροφές
Διατροφικά μυστικά που περιορίζουν την εμφάνισή του
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/6/2015 | 00:07

Ο πονοκέφαλος και η ημικρανία είναι μια εκνευριστική και ανυπόφορη κατάσταση, που σε κανέναν δεν αρέσει. Αντί όμως κάθε φορά που σας πιάνουν να τρέχετε στο φαρμακείο για παυσίπονα, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες διατροφικές συμβουλές, εύκολες και γρήγορες, των οποίων τα αποτελέσματα θα είναι και μακροχρόνια. Αρκεί να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας κάποια τρόφιμα, που έχει αποδειχτεί πως πέρα από τα θρεπτικά συστατικά τους, έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Διαβάστε παρακάτω γι' αυτές τις 6 τροφές, που συμβάλλουν στον περιορισμό της εμφάνισης του πονοκεφάλου.
Γάλα
Η αφυδάτωση είναι μια από τις κύριες αιτίες εμφάνισης του πονοκεφάλου. Το γάλα, πέρα από την ενυδάτωση που προσφέρει, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, ενώ σύμφωνα με μελέτες, η χαμηλή πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με τη συχνή εμφάνιση ημικρανιών.
Πεπόνι
Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, καθώς κάθε φέτα του περιέχει 10 γρ. της εν λόγω ουσίας, που αντιστοιχεί στο 2,5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, οπότε εξαλείφονται και οι υπογλυκαιμίες, που μπορεί να αποτελούν πιθανά αίτια πονοκεφάλου.
Λιπαρά ψάρια
Ψάρια όπως ο σολωμός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο τόνος, που περιέχουν φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β6 και Β12, συμβάλλουν στον περιορισμό της εμφάνισης των ημικρανιών, ενώ βοηθούν και το στομάχι.
Κεράσια
Πέρα από τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε νερό, τα κεράσια έχουν και τη χημική ένωση νιτρικό οξείδιο, που είναι υπεύθυνη για τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία και τη διαστολή ή τη συστολή τους, οπότε όσο μεγαλύτερη ποσότητα καταναλώσετε, τόσο μεγαλύτερη ροή θα έχει το αίμα στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης του πονοκεφάλου.
Φασόλια
Ένα φλιτζάνι φασόλια αρκεί για να καλύψει το 25% της καθημερινής ποσότητας μαγνησίου που χρειάζεται ο οργανισμός, ενώ συμβάλλει στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου, λόγω του ότι βοηθά στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων και των μυών.
Πατάτες
Είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα στοιχείο που καταπολεμά την αφυδάτωση, καθώς μια πατάτα μαζί με τη φλούδα της περιέχει 25% της απαραίτητης ημερήσιας δόσης καλίου, όπως και τις βιταμίνες Α, C και Β6.