ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατατέθηκε χθες βράδυ στους θεσμούς η πρόταση της Ελλάδας

Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα θα έχει δυσκολίες

 
Δημοσίευση 2/6/2015 | 14:36
Κατατέθηκε χθες βράδυ στους θεσμούς η πρόταση της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας ότι η Ελλάδα κατέθεσε στους θεσμούς ολοκληρωμένη πρόταση για συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένες από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη συμφωνία και τη διαπραγμάτευση:

Τι κατέθεσε η Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέφεραν ότι στην πρόταση που έχει αποστείλει η Ελλάδα στους θεσμούς «έχει καταγραφεί ό,τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων στο Brussels Group, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά. Η λύση για αυτά τα κενά παραπέμπεται στους ηγέτες για να υπάρξει πολιτική απόφαση».

Την κατάθεση γραπτών προτάσεων από την Αθήνα είχε επιβεβαιώσει λίγο νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε ομιλία του σε ευρωβουλευτές που παίρνουν μέρος στις ημερίδες μελέτης της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL, στο ξενοδοχείο Intercontinental. «Υπήρξε μια μακρά περίοδος συζητήσεων, διαπραγματεύσεων. Εκείνο το οποίο θέλω να καταστήσω σαφές είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μετά τις συζητήσεις που έχουν προηγηθεί σε πολλαπλά επίπεδα μάλιστα, τεχνικά και πολιτικά, οι συνθήκες, κατά την άποψή μας είναι απολύτως ώριμες για μια τελική συζήτηση επί συγκεκριμένων κειμένων με στόχο τη διαμόρφωση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας. Θέλω επίσης να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ότι απαιτηθεί για να γίνει αυτή η συμφωνία. Εννοώ ότι έχουμε, όχι απλώς προτάσεις αλλά και γραπτές προτάσεις σε όλα τα θέματα τα οποία έχουν ανακύψει στην πορεία αυτών των συζητήσεων» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να διαπραγματευτούμε, να υποχωρήσουμε στο ένα ή το άλλο ζήτημα, να κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν δεχόμαστε όμως τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς» τόνισε αναφερόμενος σε σχόλια που δημοσιεύονται σήμερα στον διεθνή Τύπο και αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξει τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή συμφωνίας.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις Πανελλήνιες και τους υποψηφίους

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ