E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αργολίδα: Προέβλεψε τον άγριο φόνο της η άτυχη 33χρονη

Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Δημοσίευση 2/6/2015 | 00:00

Αργολίδα: Προέβλεψε τον άγριο φόνο της η άτυχη 33χρονη

«Σας παρακαλώ, βοηθήστε με. Ο άντρας μου μου είπε ότι θα με σκοτώσει και θα μου πάρει τα παιδιά. Απειλεί την οικογένειά μου»: αυτά ήταν τα λόγια που εκμυστηρεύτηκε σε κάποιους συγχωριανούς της πριν από δυο ημέρες η άτυχη 33χρονη η οποία έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της Δευτέρας από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχτηκε από τον άντρα της.

Η γυναίκα φοβήθηκε να καταγγείλει στην αστυνομία τις ανησυχίες της, επειδή η ίδια και τα παιδιά της δεν είχαν άδεια παραμονής.

Για μία ηθική κοπέλα, τίμια και εργατική κάνουν λόγο οι συγχωριανοί της. Το άγριο φονικό που έγινε γύρω στις πέντε το πρωί στην κοινότητα Δίδυμο της Αργολίδας αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης στην περιοχή.

«Για να καταλάβετε πόσο καλός άνθρωπος ήταν, όλοι στο χωριό της εμπιστευόμασταν τα κλειδιά των σπιτιών μας. Σε πόσους αλλοδαπούς που ζουν παράνομα στη χώρα μας δίνουν, άραγε, οι Έλληνες τα κλειδιά των σπιτιών τους; Δεν έπρεπε να χαθεί με αυτό τον τρόπο αυτό το κορίτσι. Δεν της άξιζε. Όμως, το καλό ελληνικό κράτος επέτρεψε σε αυτόν τον άνθρωπο να κάνει μεροκάματα στις φυλακές, προκειμένου να εκτίσει τα μισά χρόνια της ποινής του, και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερος. Ήταν τίμια, ηθική και εργατική. Είχε τόσο καλό χαρακτήρα, που την αγκάλιασε όλο το χωριό. Δούλευε ως οικιακή βοηθός στα σπίτια μας, εργαζόταν στα χωράφια μας. Τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχη. Τον φοβόταν πολύ. Της είπα να πάμε μαζί στην αστυνομία, αλλά μου έλεγε ότι τον φοβόταν. Αν ήξερα ότι ήταν τόσο επικίνδυνος, θα πήγαινα ο ίδιος να τον καταγγείλω», λέει με πικρία στο protothema.gr ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής και νονός του ενός εκ των δυο παιδιών της άτυχης γυναίκας, κ. Παναγιώτης Αποστόλου.

Ήταν λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα, όταν ο αδίστακτος δολοφόνος μαχαίρωσε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια των δυο τους παιδιών και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η 10χρονη κόρη του μαζί με τον 8χρονο αδερφό της χτύπησαν το κουδούνι της σπιτονοικοκυράς, που ζει στον επάνω όροφο. Ήδη, όμως, οι φωνές της άτυχης κοπέλας ξεσήκωσαν τη γειτονιά, που είδαν τον 45χρονο να φεύγει τρέχοντας από το σπίτι.

«Η μαμά μας είναι μες στα αίματα. Ο μπαμπάς τής έκανε κακό. Ελάτε γρήγορα», είπε η 10χρονη και στη συνέχεια έτρεξε προς τη μητέρα της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν ο δολοφόνος πέρασε –πιθανότατα παράνομα– τα ελληνοαλβανικά σύνορα, αφού μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές της Κέρκυρας, του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού, φέρεται να απειλούσε τη γυναίκα του, ζητώντας της να γυρίσει και εκείνη στην Αλβανία. Η άτυχη κοπέλα, η οποία τον φοβόταν, δεν επιθυμούσε να συνεχίσει μαζί του, ωστόσο του πρότεινε να στείλει τα παιδιά στην οικογένειά της, που ζει ακόμα στην Αλβανία, προκειμένου να τα δει.

Τα δυο ανήλικα παιδιά, όμως, φοβούνταν επίσης τον πατέρα τους και δεν ήθελαν να φύγουν από το πλευρό της μητέρα τους. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, που εκείνος βρισκόταν μαζί τους στο σπίτι, τα παιδιά έδειχναν ανήσυχα, ενώ είχαν ζητήσει από κάτοικο του χωριού να τα προστατεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί, στο σημείο αυτό, ότι ο 45χρονος Αλβανός εξέτισε ποινή φυλάκισης για σοβαρά αδικήματα, ενώ μεταξύ άλλων είχε καταδικαστεί και για συνέργεια στη δολοφονία ενός ξαδέρφου του. Πριν συλληφθεί για τα παραπάνω αδικήματα, η οικογένεια ζούσε στην Αθήνα. Η γυναίκα του, παρά τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου και δολοφόνου της, έκανε υπομονή, για χάρη των παιδιών τους, αλλά και διότι φοβόταν μήπως πραγματοποιούσε τις απειλές εις βάρος της οικογένειάς της. Ο γάμος τους ήταν απόρροια προξενιού, ενώ με την πάροδο των χρόνων η ίδια φοβόταν να τον εγκαταλείψει.

Όταν ο 45χρονος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές, εκείνη ζήτησε βοήθεια από την αδερφή της, που ζούσε από τότε στην Αργολίδα.

Τότε η αδερφή της της πρότεινε να μετακομίσει και η ίδια στην Αργολίδα, αφού μόνο από κοντά θα μπορούσε να της προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια. Τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και η αδερφή της φοβόταν τον αδίστακτο 45χρονο, αφού απειλούσε τόσο εκείνη, όσο και τον άντρα της.

Σημειώνεται, ότι τα δυο ανήλικα παιδιά δεν γνωρίζουν ακόμη για τον θάνατο της μητέρας τους. Μπορεί να είδαν το ασθενοφόρο να τη μεταφέρει, ωστόσο πιστεύουν η μητέρα τους βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η κοινότητα του χωριού, πάντως, μερίμνησε ώστε να βρεθεί αύριο κοντά στα δυο παιδιά μια κοινωνική λειτουργός, προκειμένου να τους πει την αλήθεια. Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί το μέρος όπου θα μένουν από 'δω και στο εξής τα δυο αδέρφια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκλεψαν αστακούς αξίας 400.000 δολαρίων

Κόσμος 03.01.2026
Οδηγός παρίστανε τον νόμιμο μεταφορέα

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο Νικολάς Μαδούρο

Κόσμος 03.01.2026
Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Βίντεο – Η στιγμή που αμερικανικά αεροσκάφη χτυπούν το Καράκας

Κόσμος 03.01.2026
Η στιγμή που αμερικανικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν το στρατιωτικό συγκρότημα Φουέρτε Τιούνα στο Καράκας της Βενεζουέλας

Εκρήξεις και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού στο Καράκας της Βενεζουέλας

Κόσμος 03.01.2026
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Μαδούρο

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε