E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το κουνούπι ανιχνεύει το θύμα του από 50 μέτρα απόσταση

Προσελκύονται από 400 ενώσεις που υπάρχουν στο δέρμα μας

Δημοσίευση 31/5/2015 | 00:00

Το κουνούπι ανιχνεύει το θύμα του από 50 μέτρα απόσταση

Οι απειλές που προέρχονται από τα τσιμπήματα των εντόμων αυξάνονται, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς, όπως σημειώνουν, η κλιματική αλλαγή καθιστά τα καλοκαίρια θερμότερα και, σε ορισμένα σημεία, πιο υγρά. Όπως δηλώνει στο CBS ο Δρ Clifford Bassett, ιατρικός διευθυντής του Τμήματος Φροντίδας Αλλεργίας και ¶σθματος της Νέας Υόρκης, «ένα έντομο μπορεί να σας εντοπίσει 50 μέτρα μακριά, καθώς, στην πραγματικότητα, είστε μέσα στη ζώνη του».

Ο Bassett αναφέρει επίσης ότι τα κουνούπια προσελκύονται από 400 ενώσεις που υπάρχουν στο δέρμα μας, μεταξύ αυτών από το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή, τον ιδρώτα, την υψηλότερη θερμοκρασία του σώματος, από ορισμένα αρώματα και μυρωδιές, αλλά και από τις εγκύους, επειδή εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τους άλλους ανθρώπους και έχουν περισσότερο αίμα που κυκλοφορεί μέσα στο σώμα τους. Όπως λέει, «Εκτός από τη φαγούρα στο δέρμα, την ερυθρότητα και το οίδημα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, τα έντομα μπορούν επίσης να μεταφέρουν επικίνδυνους ιούς, συμπεριλαμβανομένου του ιού του Δυτικού Νείλου και του Chikungunya». Ο ιός Chikungunya έχει εξαπλωθεί στην Καραϊβική και προκαλεί υψηλό πυρετό, κόπωση και πολλές φορές εξουθενωτικό πόνο στις αρθρώσεις.

Ο Bassett προτείνει μια προθεραπεία του δέρματος με εντομοαπωθητικό πριν κάποιος βγει έξω. Όπως λέει, υπάρχουν και φυσικά προϊόντα που λειτουργούν καλά, όπως το  λάδι ευκαλύπτου και λεμονιού. Συμβουλεύει, επίσης, να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια, ιδίως αν σχεδιάζουμε να επισκεφθούμε δασώδη περιοχή. Για την αυλή ή τη βεράντα προτείνεται η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα, που αποτρέπει τα κουνούπια από την προσγείωση στο δέρμα μας και επομένως από το τσίμπημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Ελλάδα 03.10.2025
Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 03.10.2025
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός 03.10.2025
112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ο Όλυμπος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σε βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather στο «X», φαίνεται το βουνό των Θεών να έχει γεμίσει χιόνι, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους την αντικρίζουν

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στην Τουρκία: Όσο υπάρχει το casus belli δεν θα ενταχθείτε στο Safe

Ελλάδα Χτες
«Όποιο σχέδιο κοινής ευρωπαϊκής άμυνας αποφασιστεί θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα»

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται αποξηραμένες φράουλες

Ελλάδα Χτες
Να μη καταναλωθούν

Nεροποντή στην Αθήνα – Δέντρο ξεριζώθηκε και τραυμάτισε περαστικό

Ελλάδα Χτες
Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο για να παραλάβει τον τραυματία

Στο Ισραήλ η Γκρέτα Τουνμπεργκ και οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Η Γκρέτα και οι φίλοι της είναι ασφαλείς στο Ισραήλ» διαμηνύει το Τελ Αβιβ