E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η 14χρονη που παρακαλούσε για ευθανασία

Το βίντεο που συγκίνησε την υφήλιο

Δημοσίευση 15/5/2015 | 09:32

Πέθανε η 14χρονη που παρακαλούσε για ευθανασία

Μια 14χρονη κοπέλα που είχε νοσηλευτεί με κυστική ίνωση και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν ζήτησε από την Πρόεδρο της Χιλής, Michelle Bachelet, να της επιτρέψει να θέσει τέλος στη ζωή της, πέθανε την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που ανέβασε στο YouTube τον Φεβρουάριο, η 14χρονη Valentina Maureira είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με την πρόεδρο για να την πείσει να της επιτρέψει να κάνει ευθανασία, γιατί είχε κουραστεί να ζει με την ανίατη νόσο.

Ο πατέρας της, Fredy Maureira, είπε στουν δημοσιογράφους ότι η Valentina πέθανε από επιπλοκές της ασθένειάς της, η οποία καταστρέφει τα πνευμόνια και άλλα όργανα, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή και δημιουργώντας μια σωρεία από άλλα συμπτώματα.

Η κόρη του βοήθησε πολύ άλλα παιδιά με το μήνυμά της, το οποίο είδαν χιλιάδες άτομα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, και δημοσιοποίησε το θέμα της ευθανασίας στη Χιλή, όπου απαγορεύεται από τον νόμο, είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

Η κυστική ίνωση (cystic fibrosis) είναι η πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου. Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία της νόσου, εκτιμάται ότι περίπου 50-60 παιδιά το χρόνο γεννιούνται με κυστική ίνωση στην Ελλάδα, ενώ το 4-5% του γενικού πληθυσμού θεωρείται ότι είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου.

Σημειώνεται, ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η μικρή είχε δεχθεί μια απρόσμενη επίσκεψη. Μετά το συγκινητικό της βίντεο μέσω του οποίου ζητούσε να της δοθεί το δικαίωμα στην ευθανασία, την επισκέφθηκε στο δωμάτιό της στο νοσοκομείο η πρόεδρος της Χιλής, που είναι και παιδίατρος, και έμεινε και συζήτησε μαζί της για αρκετή ώρα, ένω έβγαλαν και selfie.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χιλιανής Προέδρου, οι νόμοι της χώρας δεν επιτρέπουν την ευθανασία, όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναλάβει τα έξοδα της νεαρής για ψυχολογική θεραπεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκλεψαν αστακούς αξίας 400.000 δολαρίων

Κόσμος 03.01.2026
Οδηγός παρίστανε τον νόμιμο μεταφορέα

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο Νικολάς Μαδούρο

Κόσμος 03.01.2026
Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Βίντεο – Η στιγμή που αμερικανικά αεροσκάφη χτυπούν το Καράκας

Κόσμος 03.01.2026
Η στιγμή που αμερικανικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν το στρατιωτικό συγκρότημα Φουέρτε Τιούνα στο Καράκας της Βενεζουέλας

Εκρήξεις και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού στο Καράκας της Βενεζουέλας

Κόσμος 03.01.2026
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Μαδούρο

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε