E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Βήμα: Τι γυρεύει ο Βαρουφάκης με τον Τζορτζ Σόρος

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών...

Δημοσίευση 27/4/2015 | 19:33

Το Βήμα: Τι γυρεύει ο Βαρουφάκης με τον Τζορτζ Σόρος

Υπόνοιες ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών συναντάται με μεγαλοεπενδυτές που έχουν ταχθεί υπέρ της δραχμής αφήνει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Ερωτήματα και προβληματισμό ως προς τον ρόλο και τις δραστηριότητες του Γιάνη Βαρουφάκη γεννούν οι πρόσφατες συναντήσεις του αρχικά με τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στο Βερολίνο και στη συνέχεια στην Ουάσιγκτον με τον μεγαλοδικηγόρο Λι Μπουχάιτ, ο οποίος είναι ο πλέον ειδικός στον πλανήτη για θέματα αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους.

«Τα ερωτήματα που εγείρονται αφορούν τις επιδιώξεις του υπουργού Οικονομικών, το αν οι κινήσεις του υπηρετούν τους στόχους της κυβέρνησης και είναι σε γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ή αφορούν δικές του πρωτοβουλίες», γράφει το «Βήμα της Κυριακής».

Η συνάντηση με τον Σόρος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης στο κλειστό τραπέζι που έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή στο βερολινέζικο ξενοδοχείο «Aldon», με τη συμμετοχή του Τζορτζ Σόρος και άλλων διακεκριμένων συνδαιτυμόνων, τους έδωσε την εντύπωση ότι θα συνεχίσει να μπλοφάρει μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει είτε κάποια δόση στο ΔΝΤ τους επόμενους μήνες είτε τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αναφέρει το «Βήμα».

Ας σημειωθεί ότι ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος έχει τεθεί κατά καιρούς υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και τα σενάρια φουντώνουν για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι επαφές στην Ουάσιγκτον
Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, ο κ. Βαρουφάκης κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του ΔΝΤ συναντήθηκε με τον Λι Μπουχάιτ, ο οποίος ήταν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης κατά το PSI και συνέβαλε σημαντικά στη μαζική συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

«Με τις κινήσεις του ο κ. Βαρουφάκης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει ζωντανό το σενάριο ενός default. Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, δύο είναι τα ενδεχόμενα: Είτε ο υπουργός Οικονομικών επιδιώκει την αναδιάρθρωση του χρέους είτε μπλοφάρει για να ασκήσει πίεση στους πιστωτές. Οι ίδιες πηγές όμως επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί επιλεκτικά να μην πληρώσει, π.χ., μια δόση στο ΔΝΤ ή ένα ομόλογο στην ΕΚΤ, ευελπιστώντας να προκαλέσει μια συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους», γράφει το «Βήμα».

Οι πραγματικές επιδιώξεις
Και ναι μεν στην Ουάσιγκτον ήταν με υπουργούς Οικονομικών, στο Βερολίνο όμως ήταν με επενδυτές όπως ο Τζορτζ Σόρος, οι οποίοι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα κατά πόσον ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών μπορεί να ανταλλάσσει μαζί τους πληροφορίες για θέματα στρατηγικής και αν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για τις κινήσεις του υπουργού του και κατά πόσο τις εγκρίνει, αναφέρει το «Βήμα».

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών για τον Σόρος
Αναληθή χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών τα δημοσιεύματα που έφεραν τον Βαρουφάκη να έχει δειπνήσει με τον Τζωρτζ Σόρος την Μ. Παρασκευή στο Βερολίνο.

«Τα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ που αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, δείπνησε τη Μ. Παρασκευή στο Βερολίνο με τον κ. Τζωρτζ Σόρος είναι αναληθή. O κ. Βαρουφάκης την ημέρα εκείνη επέστρεψε από το Παρίσι απευθείας στην Αθήνα. Επιπλέον, με τον κ. Σόρος έχει μιλήσει δύο φορές στο ίδιο συνέδριο, το 2012, και από τότε δεν τον έχει δει ούτε του έχει μιλήσει ποτέ. Αν οι συντάκτες τους δεν έπεσαν θύματα παραπλάνησης από τις πηγές τους τότε πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση» αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Ελλάδα 11.10.2025
Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Ελλάδα 11.10.2025
Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος τον λήστεψε απειλώντας τον με σύριγγα

Ελλάδα 11.10.2025
Αλλοδαπός ο δράστης - Πήρε μικρό χρηματικό ποσό

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.