E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαρουφάκης: Δεν πήγα στο δείπνο με τους άλλους υπουργούς, γιατί είναι βαρετά!

Πρωτοφανής δήλωση

Δημοσίευση 26/4/2015 | 00:00

Βαρουφάκης: Δεν πήγα στο δείπνο με τους άλλους υπουργούς, γιατί είναι βαρετά!

Την ακραία αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη για τα όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Λετονία δείχνει η απίστευτη αναφορά του ΥΠΟΙΚ ότι δεν μπορεί τα «βαρετά δείπνα».
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν ακόμη και για διπλωματική εμπλοκή αφού δεν μπορούν να φανταστούν πώς θα πάει ο Βαρουφάκης στο επόμενο Eurogroup και με ποιόν συνάδελφο του θα συνομιλήσει για τα κρίσιμα θέματα της Ελληνικής Οικονομίας

Αναλυτικότερα, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βαρουφάκης δεν πήγε στο επίσημο δείπνο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα την Παρασκευή αλλά αντιθέτως, «περιπλανιόταν μόνος του στο σκοτάδι», πηγές του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν πως «ο κ. Βαρουφάκης δεν μπορεί τα βαρετά δείπνα προτίμησε την παρέα φίλων και συνεργατών του και πέρασε πολύ καλύτερα».

Όσον αφορά στο δείπνο της Πέμπτης, τονίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών, «πήγε κανονικά και εκπροσώπησε τη χώρα».

Reuters: Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έτρωγαν και ο Βαρουφάκης «περιπλανιόταν μόνος στο σκοτάδι»

Νωρίτερα το Σάββατο, έπειτα από τις αναφορές και τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ ότι το κλίμα για τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Λετονία δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό, αλλά και μετά τις αποκαλύψεις πως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του τον αποκάλεσαν ανεύθυνο, ερασιτέχνη και φλύαρο, το Reuters μετέδωσε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο κ. Βαρουφάκης ήταν «πιο απομονωμένος από ποτέ»,

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε πως μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Βαρουφάκης ο «Ελληνας επαναστάτης υπουργός Οικονομικών», εισέπραξε και την «παγερή αδιαφορία» των ομολόγων του, σημειώνοντας πως «ενώ τα λεωφορεία που μετέφεραν τους εναπομείναντες Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».

Αυτός ήταν, σύμφωνα με το Reuters, ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια βασανιστική μέρα δύσκολων συναντήσεων στη Ρίγα, η οποία έδειξε και υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί, «καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία».

Ενώ οι άλλοι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πέρναγαν καλά μαζί με τη συνοδεία τους με φαγητό και ζεστά ρούχα, ο Βαρουφάκης εθεάθη σχεδόν παντού μόνος του, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια ή συνοδούς ασφαλείας, σύμφωνα με το Reuters.

«Είναι τελείως απομονωμένος», είπε στο πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης και αναφερόμενος στο δείπνο κατά το οποίο οι υπουργοί απόλαυσαν σολομό και λαβράκι, είπε: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Μάλιστα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι στο πρωινό που πήραν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «απέφυγαν κάθε οπτική επαφή καθώς έπαιρναν φαγητό από τον μπουφέ».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «αυτή η σκλήρυνση της διάθεσης των Ευρωπαίων προς τον Βαρουφάκη ενισχύει τον κίνδυνο της εμβάθυνσης του χάσματος που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως σημειώνει, έπειτα από τρεις μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης προειδοποίησαν τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλη βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου.

To Reuters αναφέρει ακόμη ότι μερικές χώρες ήταν τόσο εκνευρισμένες από τη στάση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ και την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να συμβιβαστεί, που ένας υπουργός Οικονομικών είπε πως μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσει να προετοιμάζεται η Ευρωζώνη για μια ελληνική χρεοκοπία.

«Έκλειναν τα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του Βαρουφάκη»

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο τονίζει πως ο Βαρουφάκης, «ο μοναδικός υπουργός χωρίς γραβάτα», υποστήριξε πως δεν ένιωσε κάποια ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την οποία ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα κρίσιμη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έξαλλοι με τις συνεχείς διαλέξεις που δίνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ενώ μιλώντας στο Reuters, παριστάμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup, υποστήριξαν ότι αρκετοί ΥΠΟΙΚ «έκλειναν τα αυτιά τους κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του Βαρουφάκη»!

«Οι υπουργοί Οικονομικών αισθάνονται απέχθεια για το γεγονός πως ο κ. Βαρουφάκης δίνει μικρές διαλέξεις όταν τους απευθύνεται ανέφερε πηγή του Eurogroup «και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος του Eurogroup απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό του είπε να σταματήσει "Γιάνη, δεν μας λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε"».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο