E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σφοδρή επίθεση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα 500 εκατ. ευρώ Τσίπρα‑Καμμένου

Για τα πολεμικά αεροπλάνα

Δημοσίευση 6/4/2015 | 00:00

Σφοδρή επίθεση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα 500 εκατ. ευρώ Τσίπρα‑Καμμένου

Την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης έφερε η αποκάλυψη πως η κυβέρνηση έδωσε, με απευθείας ανάθεση, 500 εκατ. για επισκευή πολεμικών αεροπλάνων.

Η ΝΔ, μέσω του συντονιστή της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ¶μυνας και Εξωτερικών, Κώστα Τασούλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «υποκρισία δίχως όρια».

«Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας», σημειώνει ο κ. Τασούλας.

«Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών. Υποκρισία χωρίς όρια», καταλήγει η Ν.Δ..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε με εντυπωσιακή ευκολία τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό».

Αίσθηση προκάλεσε και η ανακοίνωση του Ποταμιού, το οποίο αναφέρει ότι «200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ''ανθρωπιστικής κρίσης'' – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ''ανθρωπιστικής κρίσης'' – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης ¶μυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι ''στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα''. Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι.

Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα: Πότε έρχονται έντονες βροχές στην Αττική

Καιρός 24.11.2025
Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια

Τι είπε η Μπέττυ Μπαζιάνα στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη και Τάιλερ

Πολιτική 24.11.2025
«Πώς θα μεγαλώσουμε το παιδί μας στο Μαξίμου;» - Η απάντηση του Τάιλερ Μακμπέθ

Πώς λειτουργούν οι κάμερες που εντόπισαν το αυτοκίνητο του Στέφανου Τσιτσιπά στην Αττική Οδό

Ελλάδα 24.11.2025
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένσταση από τον πολίτη που λαμβάνει αυτό το μήνυμα, για την Ελληνική Αστυνομία παραβάτης είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος

Πέθανε ο Udo Kier

Κόσμος 24.11.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Νέα Πέραμος: Τραύματα από ψαλίδι φέρει ο 47χρονος που εντοπίστηκε νεκρός – Ύποπτος ο αδελφός του

Ελλάδα 24.11.2025
Ο τρίτος αδερφός ειδοποίησε τις Αρχές για τη δολοφονία

Βηρυτός: To Iσραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ στο κρυσφύγετό του

Κόσμος 24.11.2025
Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία

Τραγωδία στο Νόβι Σαντ της Σερβίας ‑ Νεκρός σε τροχαίο 32χρονος Έλληνας

Κόσμος 24.11.2025
Οδηγός του οχήματος ήταν φίλος του θύματος

Αιζακ Τζόνσον: Νεκρός ο «αστέρας» του MMA σε ηλικία 31 ετών – Κατέρρευσε μέσα στο ρινγκ

Κόσμος 24.11.2025
Ο μαχητής του MMA υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα, σε αγώνα κοντά στο Σικάγο

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Πότε θα καταβληθεί ‑ Η καταληκτική ημερομηνία

Οικονομία 24.11.2025
Όλοι οι μισθωτοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων

Τραγωδία στην Κρήτη: Κοριτσάκι 2 ετών πέθανε ξαφνικά στην αγκαλιά της μητέρας του

Ελλάδα 24.11.2025
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε ενώ το παιδί βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με τη μάνα του

Χριστούγεννα: Πόσο διαρκούν οι σχολικές διακοπές – Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα σχολεία

Ελλάδα 24.11.2025
Το... χρονοδιάγραμμα των φετινών σχολικών διακοπών για τα Χριστούγεννα