E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις της «Bild»: Μη ικανός για πτήση ο Lubitz

Με ψυχολογικά προβλήματα ο συγκυβερνήτης του Airbus

Δημοσίευση 27/3/2015 | 09:10

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις της «Bild»: Μη ικανός για πτήση ο Lubitz

«Μη ικανό για πτήση» είχαν κρίνει οι ειδικοί ψυχολόγοι τον 28χρονο συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους, Andreas Lubitz.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ο 28χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, έπαιρνε για ένα χρονικό διάστημα ειδική αγωγή, ωστόσο έπειτα από μια μικρής διάρκειας αποχή επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings, Andreas Lubitz, υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει επίσης πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές ¶λπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα, βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε ιδιαίτερη και τακτική ιατρική θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάστηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Carsten Spohr, δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Andreas Lubitz είχε διακόψει «για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» την εκπαίδευσή του, την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του έπασχε από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους.

Ένας ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, υποστηρίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, τα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους Γάλλους ερευνητές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η «Bild» αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πως την ώρα που ο συγκυβερνήτης οδηγούσε το αεροπλάνο προς το έδαφος για λόγους που είναι ακόμη άγνωστοι, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου και να προσπαθήσει να εμποδίσει την καταστροφή.

Μία εκπρόσωπος της Germanwings είπε στην εφημερίδα πως ένα τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Το εργαλείο αυτό αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320, όπως δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο