E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

FAZ: Ο Τσίπρας εξέφρασε φόβους για πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα

Ο κ. Τσίπρας «χρειάζεται επειγόντως χρήματα», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στην εφημερίδα

Δημοσίευση 15/3/2015 | 12:58

FAZ: Ο Τσίπρας εξέφρασε φόβους για πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Οι Έλληνες κατά συνέπεια πιθανόν πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου να μην καταβληθούν στο ακέραιο στα τέλη του Μαρτίου, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η FAZ διευκρινίζει ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις ανησυχίες του όταν συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Γερμανό Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν προχθές Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας «χρειάζεται επειγόντως χρήματα», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στην εφημερίδα. «Για αυτό, θα πρέπει να πείσει το Eurogroup (το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης) και την ΕΚΤ (την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) για την βούλησή του να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις», και μάλιστα «την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι ζήτησε από την ΕΚΤ να αυξήσει το όριο των βραχυπρόθεσμων τίτλων που μπορεί να εκδώσει το ελληνικό δημόσιο «κατά δύο ως τρία δισεκατομμύρια ευρώ», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπέδειξαν την Παρασκευή στον επικεφαλής της κυβέρνησης της Ελλάδας να απευθύνει την ερχόμενη εβδομάδα μια επιστολή στην Ευρωομάδα με την οποία η Αθήνα θα δεσμεύεται να προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και να βελτιώσει τις εισπράξεις φόρων.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη τον Μάρτιο με κρίσιμες προθεσμίες όσον αφορά στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της, ιδίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στην αποπληρωμή μιας δόσης ύψους 336 εκατ. ευρώ, καλείται να καταβάλει ακόμη 896 εκατ. ευρώ στον χρηματοοικονομικό θεσμό αυτό ως τα τέλη του μηνός.

Οι δυνατότητες της Ελλάδας να αναχρηματοδοτηθεί είναι περιορισμένες, καθώς δεν μπορεί αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές εκδίδοντας μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους τίτλους, ενώ η εκταμίευση των δόσεων των δανείων της χώρας που απομένουν και ανέρχονται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ έχει ανασταλεί από τους πιστωτές της, που αξιώνουν από την Αθήνα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης