E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι κανίβαλοι μοναχοί: Τρώνε ανθρώπινη σάρκα και ζουν σε νεκροταφεία

Πίνουν από κρανία και μασούν κεφάλια ζωντανών ζώων

Δημοσίευση 4/3/2015 | 00:00

Οι κανίβαλοι μοναχοί: Τρώνε ανθρώπινη σάρκα και ζουν σε νεκροταφεία

Οι εξόριστοι μοναχοί Aghori ζουν κοντά σε νεκροταφεία και χώρους αποτέφρωσης, γιατί πιστεύουν ότι εκεί θα βρουν την πνευματική φώτιση που αναζητούν. Έχουν βαμμένο πρόσωπο και φορούν κολιέ με χάντρες στους λαιμούς τους, ενώ ως μέρος των παραδόσεών τους είναι το να τρώνε ανθρώπινο κρέας, κάτι που τους κάνει να αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο της Ινδίας.

Επιπλέον, πίνουν από ανθρώπινα κρανία, συχνά μασάνε κεφάλια ζωντανών ζώων και κάνουν διαλογισμό πάνω από νεκρά πτώματα. Όσο για τις δικές τους σορούς, τις αφήνουν να επιπλέουν πέντε ημέρες στον Γάγγη ποταμό.

Οι γκουρού αυτοί ισχυρίζονται ότι έχουν διορατικές ικανότητες, που τους επιτρέπουν να δουν το μέλλον, αλλά και να κάνουν κακές προφητείες, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι μπορούν να περπατήσουν στην επιφάνεια του νερού. Μέσα από μια διαδικασία που περιλαμβάνει τον συνδυασμό της μαριχουάνας, του αλκοόλ και του διαλογισμού, οι Aghori καταφέρνουν να πλησιάσουν τον θεό Σίβα και ο λόγος που επιλέγουν να κατοικούν στα νεκροταφεία είναι επειδή πιστεύεται ότι εκεί κατοικούσε και εκείνος. Στα νεκροταφεία ζούσε, σύμφωνα με την παράδοση, και η κακιά θεά Κάλι.

Η παράδοσή τους έχει τις ρίζες της στον 17ο αιώνα, με πρωταρχική φιγούρα τον Baba Kinaram, ο οποίος κατά τον μύθο έζησε μέχρι τα 170 χρόνια του. Οι Aghori, πάντως, ανήκουν στο περιθώριο της ινδικής κοινωνίας, μιας και οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας τούς φοβούνται, παρόλο που η θρησκεία τους αποτελεί μια αίρεση του ινδουισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο τουριστικός «παράδεισος» του Κιμ Γιονγκ Ουν κατεβάζει ρολά για τους ξένους τουρίστες πριν… ανοίξει

Κόσμος Χτες
Στην τελετή εγκαινίων του θέρετρου στις 24 Ιουνίου παρευρέθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες, μαζί με τον Κιμ και την οικογένειά του

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»

Πολιτική Χτες
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI»

Τηλεφωνική επικοινωνία πάπα Λέοντα με Νετανιάχου: Το μήνυμα του ποντίφικα για τη Γάζα

Κόσμος Χτες
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ισραηλινό χτύπημα σε καθολικό ναό στη Γάζα, περιστατικό για το οποίο ο Νετανιάχου εξέφρασε βαθιά λύπη

Η απελπισία και το κλάμα δασκάλας όταν άκουσε ότι καταδικάζεται για το stalking στον πρώην της

Κόσμος Χτες
Κατηγορήθηκε επίσης ότι παραβίασε το αυτοκίνητο του πρώην της και έκλεψε αντικείμενα αξίας 1.100 δολαρίων

Κάηκε το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων

Ελλάδα Χτες
Βρισκόταν μέσα ο ηθοποιός και κάλεσε το 100 - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Σκότωσε Ρώσους, κέρδισε πόντους: Το σύστημα ανταμοιβής για Ουκρανούς στρατιώτες που θυμίζει video game

Κόσμος Χτες
«Ένας νεκρός δίνει έναν πόντο. Αν τον πιάσεις αιχμάλωτο, παίρνεις δέκα», εξηγεί Ουκρανός στρατιώτης