E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Bild: «Γιατί δεν πληρώνουν κανένα φόρο οι πολυεκατομμυριούχοι Έλληνες;»

Αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα

Δημοσίευση 4/2/2015 | 00:00

Bild: «Γιατί δεν πληρώνουν κανένα φόρο οι πολυεκατομμυριούχοι Έλληνες;»

«Γιατί δεν πληρώνουν κανένα φόρο οι πολυεκατομμυριούχοι Έλληνες;», αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα «Bild» στην ιστοσελίδα της, απεικονίζοντας Έλληνες δισεκατομμυριούχους οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μέγγενη της φορολογίας. Θόδωρος Αγγελόπουλος, Σταύρος Νιάρχος, Αθηνά Ωνάση, Σπύρος Λάτσης και άλλοι πάμπλουτοι Έλληνες δεν καταβάλλουν φόρους, διευκρινίζει το σχετικό δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους Ευρωπαίους δανειστές της τη διαγραφή του ελληνικού χρέους κατά το ήμισυ, δηλαδή κατά 160 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το δημοσίευμα της «Bild» έρχεται την ώρα που ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνει στην ίδια εφημερίδα πως η ΕΕ θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, παγώνοντας τα περιουσιακά στοιχεία πλούσιων Ελλήνων φοροφυγάδων που ζουν στην ΕΕ. «Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει πράγματι να πατάξει τη φοροδιαφυγή, τότε η ΕΕ θα πρέπει να τη στηρίξει ενεργά», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο σοσιαλιστής Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε: «Μέρος αυτού θα ήταν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών των υπερπλούσιων Ελλήνων που έχουν διαπράξει σοβαρά φορολογικά αδικήματα και οι οποίοι διαμένουν στην ΕΕ».

Αναφερόμενη στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να εξοικονομήσει άμεσα χρήματα, έτσι ώστε να ελαφρύνει το οικονομικό φορτίο των Ελλήνων πολιτών, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αρκετοί πάμπλουτοι Έλληνες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους, και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε φόρους.

Η εφημερίδα απεικονίζει τους ακόλουθους δισεκατομμυριούχους Έλληνες, υπενθυμίζοντας μάλιστα στους αναγνώστες της και την περιουσία τους: τον αυτοδημιούργητο εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, η περιουσία του οποίου αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ , τον χρυσό κληρονόμο Σταύρο Νιάρχο, με περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τον εφοπλιστή Σπύρο Λάτση, η περιουσία του οποίου φθάνει το 1,8 δισ. ευρώ και επί σειρά ετών τον πλουσιότερο Έλληνα, τον εφοπλιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο, με περιουσία 1,1 δισ. ευρώ, καθώς και την Αθήνα Ωνάση. Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Αθηνά είναι κόρη της Χριστίνας Ωνάση, με περιουσία που φθάνει τα 620 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»