E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος στην Κολομβία για τα καλλιστεία «Μις Στρινγκ»: Βάζουν 8χρονα κορίτσια να διαγωνίζονται με τάνγκα

Επέμβαση των υπηρεσιών προστασίας ανηλίκων

Δημοσίευση 16/1/2015 | 00:00

Σάλος στην Κολομβία για τα καλλιστεία «Μις Στρινγκ»: Βάζουν 8χρονα κορίτσια να διαγωνίζονται με τάνγκα

Μεγάλη πολεμική έχει ξεσηκώσει στην Κολομβία ένας διαγωνισμός ομορφιάς με τίτλο «Μις Στρινγκ», στον οποίο δεν έλαβαν μέρος ενήλικες γυναίκες, αλλά οκτάχρονα κορίτσια με πpοκλητικά μαγιό.

Ο διαγωνισμός αυτός, που στα ισπανικά αποκαλείται «Μις Τανγκίτα» (που αυτολεξί σημαίνει Μις Τάνγκα – Miss Tanguita), προκάλεσε σάλο στην Κολομβία, σε μια χώρα στην οποία σημειώνονται διαδοχικά κρούσματα παιδικής ποpvείας.

Το κύμα αγανάκτησης σάρωσε τα κοινωνικά δίκτυα δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ στην πόλη Μπαρμπόσα στα βορειοανατολικά της Κολομβίας.

«Εγώ ποτέ δεν ενθάρρυνα τα κορίτσια σε ακατάλληλες ή χυδαίες στάσεις. Εμείς απλά θέλουμε να προωθήσουμε την άμυνα του οργανισμού, την περιποίηση του σώματος», ανέφερε ο Ρότσιο Γκαλεάνο, δήμαρχος της πόλης, σε συνέντευξή του σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σημειώνοντας ότι τα ανήλικα κορίτσια συμμετείχαν καθώς οι διοργανωτές είχαν λάβει τη γονική συναίνεση.

Απόλυτα αντίθετη με αυτήν την πρωτοβουλία είναι η επικεφαλής των υπηρεσιών προστασίας για τα παιδιά, Κριστίνα Πλάζες, η οποία με ανάρτησή της στο Twitter χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ντροπή, που προκαλεί μια «συνολική παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών».

Χαρακτηρίζοντας «φρικτούς και ανεύθυνους» τους γονείς που επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στον διαγωνισμό, η Κριστίνα Πλάζες ανακοίνωσε την πρόθεσή της «να επανεξετάσει την υπόθεση με τους δικηγόρους για να καθορίσουν τις κατάλληλες ενέργειες» εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού, των χορηγών, αλλά και των γονέων.

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην Κολομβία και σε αρκετές χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής από όπου προέρχονται οι περισσότερες νικήτριες στους διεθνείς διαγωνισμούς, όπως η Μις Κόσμος ή η Μις Υφήλιος.


Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Ελλάδα 03.10.2025
Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 03.10.2025
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός 03.10.2025
112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ο Όλυμπος ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σε βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather στο «X», φαίνεται το βουνό των Θεών να έχει γεμίσει χιόνι, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους την αντικρίζουν

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στην Τουρκία: Όσο υπάρχει το casus belli δεν θα ενταχθείτε στο Safe

Ελλάδα Χτες
«Όποιο σχέδιο κοινής ευρωπαϊκής άμυνας αποφασιστεί θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα»

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται αποξηραμένες φράουλες

Ελλάδα Χτες
Να μη καταναλωθούν

Nεροποντή στην Αθήνα – Δέντρο ξεριζώθηκε και τραυμάτισε περαστικό

Ελλάδα Χτες
Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο για να παραλάβει τον τραυματία

Στο Ισραήλ η Γκρέτα Τουνμπεργκ και οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Η Γκρέτα και οι φίλοι της είναι ασφαλείς στο Ισραήλ» διαμηνύει το Τελ Αβιβ