Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η συμμετοχή του σε διαφημίσεις των «νανογιλέκων» της Nanobionic, απαντώντας στην αντιπαράθεσή του με τη Μαρία Καρυστιανού για την «κβαντική ιατρική».
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε στη δημόσια συζήτηση το θέμα των «νανογιλέκων», τα οποία είχε προωθήσει παλαιότερα μέσω τηλεπωλήσεων, απαντώντας στην πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τη Μαρία Καρυστιανού. Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή του σε αυτές τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν λάθος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν παρουσίασε τα προϊόντα της Nanobionic ως ιατροτεχνολογικά ή θεραπευτικά μέσα.
Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι είχε λάβει μέρος σε τρεις εκπομπές τηλεπωλήσεων στο κανάλι Τηλεάστυ, όπου προώθησε προϊόντα της εταιρείας Nanobionic αποκλειστικά για εμπορικούς σκοπούς. Όπως ανέφερε, όταν αντιλήφθηκε τις πολιτικές διαστάσεις που μπορούσε να αποκτήσει αυτή η δραστηριότητα, διέκοψε την προώθηση, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε εμφάνιση τόνιζε πως επρόκειτο για προϊόντα ευεξίας και όχι ιατροτεχνολογικά.
Τι απαντά ο Γεωργιάδης στη Μαρία Καρυστιανού;
Η αναφορά στα «νανογιλέκα» προέκυψε από τη δημόσια αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας με τη Μαρία Καρυστιανού, η οποία στο παρελθόν είχε κατηγορήσει τον κ. Γεωργιάδη ότι προωθούσε τα προϊόντα της Nanobionic ως θεραπευτικά. Ο ίδιος απάντησε ότι του αποδίδονται ανακριβείς ισχυρισμοί.
Ο υπουργός επανέλαβε πως θεωρεί λάθος την προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων λόγω της πολιτικής του θέσης, χωρίς ωστόσο να αποδέχεται τους ισχυρισμούς περί παρουσίασής τους ως θεραπευτικών μέσων.
Ποιος ήταν ο ρόλος της Nanobionic στην Εθνική μπάσκετ;
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε δημοσιεύματα και δηλώσεις αθλητών από την περίοδο που η Nanobionic ήταν χορηγός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, υπογραμμίζοντας ότι ανάλογες αναφορές για τα προϊόντα είχαν γίνει και από άλλους, όχι μόνο από τον ίδιο.
Η υπόθεση των «νανογιλέκων» έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τη νέα διαμάχη για την «κβαντική ιατρική», η οποία οδήγησε σε ευρύτερη συζήτηση για τις επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των δύο πλευρών. Σήμερα η Nanobionic παρουσιάζει τα προϊόντα της ως προϊόντα ευεξίας, προβάλλοντας οφέλη που σχετίζονται με την αποκατάσταση, την ευεξία και την αθλητική απόδοση.





Πάσχα
Eurovision
Summer
Xmas
