E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ρωσία φτιάχνει σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε», με DNA από κάθε είδος του πλανήτη

Θα ολοκληρωθεί το 2018

Δημοσίευση 6/1/2015 | 00:00

Η Ρωσία φτιάχνει σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε», με DNA από κάθε είδος του πλανήτη

Επιχορηγούμενοι με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, οι επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου της Ρωσίας κλήθηκαν να μετατρέψουν έναν μύθο σε πραγματικότητα. Παίρνοντας DNA από κάθε είδος του πλανήτη, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα πλοίο που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «βάση δεδομένων» όλου του κόσμου.

Η σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε» έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει τα καταστρώματά της. Το πλοίο πρόκειται να έχει τεράστιες διαστάσεις, αφού το μέγεθός του θα ξεπερνάει τα 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όλο το πρότζεκτ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, όταν και θα έχει συλλεχθεί γενετικό υλικό από κάθε είδος που υπάρχει ή έχει υπάρξει στη Γη.

Αναλογιζόμενοι τα πολλά είδη του πλανήτη που τείνουν να εξαφανιστούν για πάντα, οι Ρώσοι επιστήμονες ξεκίνησαν ένα τεράστιο σαφάρι, με στόχο να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων. Μάλιστα, η περίοδος που επέλεξαν να φτιάξουν τη δικιά τους κιβωτό ίσως και να είναι ιδανική, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσοστό των ειδών υπό εξαφάνιση έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για την τεράστια επιχείρηση που έχει στήσει το πανεπιστήμιο της Ρωσίας, ο πρύτανης του ιδρύματος τόνισε: «Καλώ το πρότζεκτ «Κιβωτό του Νώε», καθώς ο στόχος του είναι ακριβώς αυτός: να δημιουργηθεί ένας θεματοφύλακας, ή καλύτερα μια βάση δεδομένων, κάθε ζωντανού οργανισμού στη Γη, συμπεριλαμβανομένων και των εξαφανισμένων ειδών. Γενετικό υλικό από κάθε είδος θα είναι αποθηκευμένο μέσα στο πλοίο, ενώ παράλληλα θα περιέχεται και ένα σύστημα πληροφοριών. Από τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί, θα είναι δυνατή και η αναπαραγωγή των ειδών».

Για να ολοκληρωθεί το ομολογουμένως δύσκολο πρότζεκτ του ρωσικού πανεπιστημίου, έχουν συμβάλει αρκετοί οργανισμοί. Το πανεπιστήμιο έχει έρθει σε συνεργασία με ανθρωπολογικά και ζωολογικά μουσεία, αλλά και με τον Βοτανικό Κήπο. «Αν ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρότζεκτ, θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα στην ιστορία της Ρωσίας. Η πρώτη ολοκληρωμένη «Κιβωτός του Νώε» θα είναι γεγονός», υπογράμμισε ο πρύτανης Βίκτορ Σαντιβνίτς.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Σκιάθο ύποπτος για τη δολοφονία βρέφους στη Ρώμη

Ελλάδα 13.06.2025
Σύμφωνα με την Corriere della Sera ενδέχεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της μητέρας του κοριτσιού

Φοιτήτρια γλίτωσε για μόλις 10 λεπτά από την πτήση θανάτου της Air India

Κόσμος 13.06.2025
«Με έσωσε η κίνηση στους δρόμους»

Τρομακτικό τροχαίο στο Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ ένας 18χρονος και ένας 19χρονος

Ελλάδα 13.06.2025
Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε δέντρο

Πέτρος Φιλιππίδης: Πιθανή η αναβολή της δίκης ‑ Ερευνάται το κινητό της καταγγέλλουσας

Ελλάδα 13.06.2025
Το Μικρό Ορκωτό Εφετείο ζήτησε να ελεγχθούν, για πρώτη φορά, τα δυο κινητά της μιας καταγγέλλουσας

Το ΣΔΟΕ ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ

Ελλάδα 13.06.2025
«Η ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ ενισχύει τους φορολογικούς ελέγχους», αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση

Το Ισραήλ κλείνει τις πρεσβείες του σε όλον τον κόσμο μετά την επίθεση στο Ιράν

Κόσμος 13.06.2025
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δε διευκρινίζει για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστές οι διπλωματικές αποστολές

Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη

Ελλάδα 13.06.2025
Έγραψε ιστορία με τους ρόλους της σε τηλεόραση και κινηματογράφο

Συνελήφθη ο youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης

Ελλάδα 13.06.2025
Μετά από έλεγχο της Τροχαίας

Συνελήφθη ο άνδρας που ξυλοκόπησε τον υπάλληλο καθαριότητας

Ελλάδα 13.06.2025
Μετά το άγριο περιστατικό στην Κυψέλη

Ο μάνατζερ Ανδρέας Κυριακόπουλος, ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα ‑ Η ανακοίνωση της εταιρείας Prosport

Ελλάδα 13.06.2025
To περιστατικό με τον ατζέντη ποδοσφαιριστών σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης

Πηγές ΕΛΑΣ: Από την αρκούδα ο θάνατος του ορειβάτη στη Δράμα

Ελλάδα 13.06.2025
Υπάρχει εύρημα από τις έρευνες που δείχνει ότι ήταν η αρκούδα που προκάλεσε την πτώση του 61χρονου, αναφέρουν αρμόδιες πηγές