E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία

Αγνοούνται 8 μέλη του πληρώματος

Δημοσίευση 4/1/2015 | 10:07

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία

Φορτηγό πλοίο, υπό κυπριακή σημαία, βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, ανοιχτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας και αγνοούνται τα οχτώ μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε τσιμέντο, ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκοτίας. Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από ένα άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό των 8 ναυτικών, 7 εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες.

Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου καταγράφηκε στις 15:15 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή και είχε αναχωρήσει από το ¶αλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκοτίας. Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο, επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό του τη Δευτέρα.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, Brise of Hamburg, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι 8 άνθρωποι αγνοούνται αφότου συνέβη «ένα σοβαρό ατύχημα».

«Δεν ελήφθη σήμα κινδύνου από το πλοίο. Δυσχερείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ώρα και η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι. Το πλήρωμα αποτελείται από 7 ναυτικούς πολωνικής καταγωγής και έναν ναυτικό από τις Φιλιππίνες. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πλοίο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι έρευνες το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να συνεχιστούν την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!