E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξαφάνιση της Σταυρούλας: Τα «σκοτεινά λεπτά» και το μυστήριο με το κινητό που έκλεισε

Ούτε ένα στοιχείο δεν έχει προκύψει για τον εντοπισμό της 45χρονης - Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/6/2026 | 11:43

Η εξαφάνιση της Σταυρούλας: Τα «σκοτεινά λεπτά» και το μυστήριο με το κινητό που έκλεισε
Silver Alert

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου 2026 και από τότε δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επανεξετάζουν τα δεδομένα της υπόθεσης και πραγματοποιούν νέες αναζητήσεις σε περιοχές όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κινήθηκε η γυναίκα πριν χαθούν τα ίχνη της.

Στο πλαίσιο των ερευνών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Χανίων, σήμερα επιχειρούν ειδικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ., με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) από αέρος, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έρευνας με τους συνοδούς τους.

Η επιχείρηση εντοπισμού

Παράλληλα, αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων αξιολογούν κάθε στοιχείο που προκύπτει από μαρτυρίες και καταθέσεις, ενώ τις προσπάθειες ενισχύει και κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών από την Αθήνα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Ταξίαρχος Κανέλλος Νικολάου, ανέφερε πως η υπόθεση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και από την αρχή, χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ο χειρισμός μας είναι πολύ προσεκτικός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία γνωστά βήματα της 45χρονης

Υπενθυμίζεται πως η 45χρονη είχε μεταβεί στο πατρικό της σπίτι στο Βαρύπετρο Χανίων στις 30 Μαΐου, όπου φέρεται να πλήρωσε εργάτη για αγροτικές εργασίες. Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατευθύνθηκε προς στάση λεωφορείου, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι και την εργασία της στα Χανιά.

Το κινητό της τηλέφωνο σταμάτησε να εκπέμπει στην περιοχή της Αγυιάς, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με πρόσωπα από το περιβάλλον της. Την εξαφάνισή της δήλωσε στην Αστυνομία ο αδερφός της στις 7 Ιουνίου, καθώς μέχρι τότε νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

«Σκοτεινή υπόθεση»

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, έκανε λόγο για μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από πλήρες σκοτάδι, καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο γύρω από την εξαφάνιση της 45χρονης.

«Το τελευταίο στίγμα που το κινητό έδειξε ήταν κοντά στη στάση που πήγε να πληρώσει κάποιον εργάτη κι από εκεί χάθηκαν τελείως τα ίχνη της. Όταν βγάζουμε alert συνήθως κάποιες πληροφορίες υπάρχουν. Εδώ δεν υπάρχουν πληροφορίες. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που έχουμε τέτοιου είδους σκοτάδι ουσιαστικά», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η εκκρεμότητα με τον εργάτη και η επιστροφή που δεν έγινε

Πηγές αναφέρουν ότι η 45χρονη, την ημέρα που εξαφανίστηκε, τακτοποίησε την οικονομική εκκρεμότητα που είχε με συγκεκριμένο εργάτη για τον καθαρισμό αγροτικής έκτασης της οικογένειας. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων ότι η Σταυρούλα Λεβεντάκη επέμεινε να τον εξοφλήσει εκείνη την ίδια ημέρα.

Στη συνέχεια, η 45χρονη κινήθηκε προς τη στάση του λεωφορείου με σκοπό να επιστρέψει στα Χανιά, όπου διέμενε και εργαζόταν σε επιχείρηση εστίασης. Η Σταυρούλα Λεβεντάκη ζούσε μέχρι πρότινος με τους δύο κατάκοιτους γονείς της στο πατρικό σπίτι στο Βαρύπετρο, ενώ το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, είχε μετακομίσει σε σπίτι που νοίκιασε μόνη της στην πόλη των Χανίων.

Ίδιες πηγές τη χαρακτηρίζουν ως γυναίκα χαμηλών τόνων και ήσυχη, που πηγαινοερχόταν με τα πόδια καθώς δεν οδηγούσε.

Τρόφιμα άθικτα — ενδείξεις ότι δεν σχεδίαζε να φύγει

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της 45χρονης στα Χανιά βρήκαν τρόφιμα που είχε αγοράσει λίγο πριν εξαφανιστεί, τα οποία παρέμεναν άθικτα — μάλιστα κάποια ήταν ακόμη μέσα στις σακούλες μεταφοράς. Το εύρημα αυτό ενισχύει την άποψη ότι η Σταυρούλα Λεβεντάκη δεν είχε πρόθεση να φύγει.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικό «να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία αλλά και στο 1017, εχέμυθα — δεν χρειάζεται να δώσει στοιχεία — προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα, ακόμη και με κάτι απλό, ώστε να διευκολυνθεί η δουλειά της Αστυνομίας».

Ο αδελφός που έδωσε συναγερμό

Ο αδελφός της, ο οποίος και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο την ημέρα που εξαφανίστηκε η 45χρονη. Υποστηρίζει ότι η αδελφή του δεν θα μπορούσε να οργανώσει μόνη της, για οποιονδήποτε λόγο, την εξαφάνισή της.

Η έρευνα για την εξαφάνιση της 45χρονης έχει περάσει πλέον σε νέα φάση, με τις αρχές να εξετάζουν κρίσιμα στοιχεία από το περιβάλλον της και να αναζητούν απαντήσεις για τις τελευταίες κινήσεις της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.