E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tim Cook: «Είμαι περήφανος που είμαι gay»

Ο διάδοχος του Jobs αποκαλύφθηκε

Δημοσίευση 31/10/2014 | 00:00

Tim Cook: «Είμαι περήφανος που είμαι gay»

«Παρόλο που ποτέ δεν αρνήθηκα τον σeξουαλικό μου προσανατολισμό, ποτέ πριν δεν το δήλωσα δημοσίως, μέχρι σήμερα. Επομένως, επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: είμαι περήφανος που είμαι gay και πιστεύω ότι το να είμαι ομοφυλόφιλος είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός».

Το αφεντικό της Apple δίνει μόνος του την απάντηση σε όσους είχαν ακόμη απορία αν «είναι ή δεν είναι», με ένα άρθρο-εξομολόγηση που δημοσιεύεται στο Bloomberg Businessweek.  

Για χρόνια, εξάλλου, όπως λέει και ο ίδιος, είχε ανοιχτεί σε πολλούς ανθρώπους για τις σeξουαλικές προτιμήσεις του: «Πολλοί συνάδελφοι στην Apple γνωρίζουν ότι είμαι gay και δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που με αντιμετωπίζουν. Φυσικά, είχα την καλή τύχη να εργάζομαι σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και γνωρίζει ότι μπορεί να ανθίσει μόνο όταν κανείς αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί».

Γιατί όμως αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα ακριβώς σήμερα;

«Σ' όλη μου την επαγγελματική ζωή, προσπάθησα να κρατήσω την προσωπική μου ζωή σ' ένα βασικό επίπεδο. Έχω ταπεινή καταγωγή και δεν θέλω να τραβάω την προσοχή πάνω μου», εξηγεί στην εισαγωγή του άρθρου του ο Tim Cook, ο οποίος συμπληρώνει στη συνέχεια ότι ήθελε, αντίθετα, να δώσει έμφαση στη δουλειά του και στα ξεχωριστά προϊόντα της Apple.

Ωστόσο, όπως παρακάτω διευκρινίζει, τα λόγια του Martin Luther King, ότι «η πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση της ζωής είναι "τι κάνεις για τους άλλους"», τον απασχολούσαν. «Συχνά προκαλούσα τον εαυτό μου με αυτό το ζήτημα και συνειδητοποίησα ότι η επιθυμία μου να προστατέψω την προσωπική μου ζωή με κρατούσε από κάτι πιο σημαντικό», αναφέρει και προσθέτει: «Αυτό με οδήγησε σήμερα σε αυτήν την απόφαση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα ταξίδι στα πιο γλυκά καλοκαίρια των `80s και `90s – Πόσα από αυτά τα παγωτά θυμάσαι;

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Αυτά τα παγωτά θα σε γυρίσουν κατευθείαν στην παιδική σου ηλικία

Τι είναι η Santa Muerte και γιατί συνδέεται με ορισμένες από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις στο Μεξικό

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Οι σκοτεινές εγκληματικές υποθέσεις που αφήνουν το κοινό σοκαρισμένο

Πόσα λεφτά παίρνουν τα ball boys & girls στο Wimbledon

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Λιγότερα από όσα φαντάζεσαι

Η τραγική ιστορία πίσω από την «Ωραία Κοιμωμένη του Έβερεστ»

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Το ιστορικό ρεκόρ που μετατράπηκε σε εφιάλτη

Κάθε μέρα σχεδόν δύο παιδιά ‑ 881 άνθρωποι σε έναν χρόνο: Το trafficking στην Ελλάδα

E-Daily 1.Hero 30.06.2026
Το έγκλημα που κρύβεται σε κοινή θέα

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left Χτες
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 3.Left Χτες
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Προχτές
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.