E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οδύσσεια: Οι νέες φωτογραφίες από την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Ματ Ντέιμον ‑ Κόβει την ανάσα ο Δούρειος Ίππος

Οι εικόνες αποτυπώνουν τον Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα, να περπατά στο εντυπωσιακό πεδίο μάχης - Ο εντυπωσιακός Δούρειος Ίππος

Δημοσίευση 14/11/2025 | 17:27

Οδύσσεια: Οι νέες φωτογραφίες από την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τον Ματ Ντέιμον ‑ Κόβει την ανάσα ο Δούρειος Ίππος

Ο Κρίστοφερ Νόλαν και ο Ματ Ντέιμον μίλησαν στο περιοδικό Empire όπου δημοσιεύτηκαν νέες, εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης κινηματογραφικής «Οδύσσειας».

Οι εικόνες αποτυπώνουν τον Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα, να περπατά στο εντυπωσιακό πεδίο μάχης, αλλά και να ηγείται του στρατού μέσα σε πυκνά δάση και δίπλα σε αρχαία ελληνικά πολεμικά πλοία. Κεντρική σκηνή από τις φωτογραφίες είναι η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου, ενός γιγάντιου ξύλινου αλόγου που σέρνουν στρατιώτες στην παραλία υπό το φως του ήλιου.

Ο Νόλαν χρησιμοποίησε πάνω από 2 εκατομμύρια «Feet of Film» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία διήρκεσαν 91 ημέρες. Η ταινία γυρίστηκε κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, με πραγματικά πλοία και χιλιάδες κομπάρσους, αποφεύγοντας την ψηφιακή επεξεργασία και το στούντιο, επιδιώκοντας την πιο αυθεντική δυνατή κινηματογραφική εμπειρία.

Το περιοδικό Empire αναδεικνύει το φιλμ ως το πιο επικό και εντυπωσιακό έργο του Νόλαν μέχρι σήμερα, ενώ μεγάλα δίκτυα θεάτρων στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό τους σε IMAX Laser και 70mm αναμένοντας να προσφέρουν στο κοινό μια συναρπαστική εμπειρία προβολής.

Ο Ματ Ντέιμον χαρακτηρίζει την ταινία «ακριβώς αυτό που περιμένεις από μια καλοκαιρινή ταινία», με έντονη ψυχαγωγική και μυθική διάσταση, αναφέροντας μάλιστα ως κορυφαία στιγμή την εμπειρία του να βλέπει από κοντά τον Δούρειο Ίππο στο πλατό. «Είδα το άλογο στην παραλία και είπα απλά γ@@@το. Ήταν τόσο υπέροχο» είπε ο Ντέιμον.

Το καστ συμπληρώνουν κορυφαίοι ηθοποιοί όπως η Άν Χάθαγουεϊ, ο Τομ Χόλαντ, η Σαρλίζ Θερόν, η Ζεντάγια και άλλοι, ενώ η σκηνοθεσία χαρακτηρίζεται από μεταδοτική λεπτομέρεια αλλά και ευελιξία.

Η ταινία αποτελεί διασκευή του ομηρικού έπους και αφηγείται την περιπετειώδη επιστροφή του βασιλιά της Ιθάκης, Οδυσσέα, από τον Τρωικό Πόλεμο, με τη μεγαλύτερη κλίμακα και πιστότητα που έχει γνωρίσει η μυθολογία στη μεγάλη οθόνη. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 17 Ιουλίου 2026, σε IMAX και συμβατικά κινηματογραφικά φορμάτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Τι θα συμβεί αν η Αυστραλία κερδίσει τον διαγωνισμό;

E-Daily 1.Hero 15.05.2026
Η εκτόξευση της Ντέλτα Γκούντρεμ στα στοιχήματα προκαλεί το μεγάλο ερώτημα

Η ταινία που διέλυσε κυριολεκτικά τη Νicole Kidman: Πώς έσπασε τα πλευρά της

E-Daily 3.Left Χτες
Το Moulin Rouge έκρυβε πόνο πίσω από τη λάμψη

Eurovision 2026: Οι δημοσιογράφοι στην αρένα μίλησαν – Τι θέση δίνουν στον Akyla, ποια χώρα πήρε μηδέν βαθμούς

E-Daily 3.Left 12.05.2026
Η πρώτη εικόνα από το press poll της Eurovision 2026 στη Βιέννη. 89 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι -ανάμεσά τους και από το NEWS 24/7- διαμόρφωσαν το πρώτο κλίμα της φετινής διοργάνωσης.

Eurovision 2026: Ο Akylas αποθεώνεται μετά την πρώτη dress rehearsal ‑ Τι συνέβη στη σκηνή

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Ο Akylas ολοκλήρωσε την πρώτη dress rehearsal με μεγάλη επιτυχία

Eurovision: Γιατί έσπασε ο πιο αυστηρός κανόνας του διαγωνισμού μετά από 27 χρόνια

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Η Φινλανδία έκανε αυτό που δεν κατάφεραν ούτε οι Måneskin

Ο James Bond στη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Ο Daniel Craig παρακολούθησε διακριτικά τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου

Οι Metallica έπαιξαν Ζορμπά και Τρύπες στη σκηνή του ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Επικές στιγμές στο ΟΑΚΑ στη συναυλία των Metallica

It’s a Sin... να το χάσεις: Οι Pet Shop Boys θα φέρουν πίσω τα 80s στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Dreamworld: Μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες

Metallica: Ο θάνατος που άλλαξε την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Το μοιραίο τροχαίο στη Σουηδία

Η σειρά του Netflix που έγινε No1 σε πάνω από 50 χώρες

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Ένας νέος Κρίζι για μια νέα εποχή

Ανατροπή στη Eurovision 2026: Η Φινλανδία αλλάζει το παιχνίδι λίγο πριν τον τελικό

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Λίγα 24ώρα πριν τον Α’ ημιτελικό, οι συμμετοχές ανοίγουν τα κρυμμένα τους χαρτιά