E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνέντευξη: Boogie Belgique στο E‑Radio.gr

Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί στη χώρα μας

Δημοσίευση 15/10/2014 | 00:00

Συνέντευξη: Boogie Belgique στο E‑Radio.gr

Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί στη χώρα μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Boogie Belgique, κατά κόσμον Oswald Cromheecke, μας μιλά για τη μουσική του, την έμπνευσή του και το μέλλον της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ποιες ήταν οι μουσικές σου επιρροές;

Πάντα μου άρεσε το παρελθόν και ιδιαίτερα η μουσική του '20, του '30 ή του '40, τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνες τις μέρες, κακά και καλά, η μουσική και οι τέχνες που άνθισαν τότε, και έθεσαν τις βάσεις για τη μουσική που απολαμβάνουμε σήμερα. Καλλιτέχνες όπως οι Cab Calloway, Duke Ellington, Billie Holiday, Artie Shaw ήταν τεράστια έμπνευση για μένα. Η swing jazz είναι για μένα το σημαντικότερο στοιχείο στη μουσική μου σήμερα. Ακόμη και σήμερα, αν βάλεις ένα τέτοιο, παλιό τραγούδι, ο κόσμος θα αρχίσει να χορεύει – ακόμη κι αν ακούει techno ή dubstep! Αλλά ακόμη κι αν τους αρέσουν, δύσκολα θα τα προσθέσουν στην playlist τους... Γι' αυτό προσπαθώ να ανεβάσω αυτά τα samples και να τους προσθέσω σύγχρονα όργανα (synth, drums, μπάσο) και πιστεύω πως έτσι αυτά τα τραγούδια θα τα ακούσουν ξανά, ακόμη κι αν προσαρμόστηκαν στο σήμερα. Από τη σημερινή μουσική ο Βοnobo ήταν για μένα μεγάλη έμπνευση και ξεκίνησε κι αυτός ως παραγωγός και δοκίμασε πολλά είδη μουσικής και ενσωμάτωσε αυτά τα κομμάτια σε μια live μπάντα! Ακόμη, μ' αρέσουν Mr. Scruff, Gramatik, Parov Stelar, Fat Freddy's Drop!

Υπάρχει κάποιος DJ ή μουσικός με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να δουλέψω με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι S Strong, Redwood, Proleter, Frenic και ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον. Θα δουλέψω με πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς στο επόμενό μου άλμπουμ, αλλά προς το παρόν είναι μυστικό!

Στις μέρες μας το κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Σε επηρεάζει αυτό κάπως σαν καλλιτέχνη;

Το πιο δύσκολο πράγμα για την ηλεκτρονική και χορευτική μουσική είναι το ότι... είναι πολλή! Πρέπει να ψάξεις για να βρεις κάτι ξεχωριστό και όσο πάει γίνεται δυσκολότερο. Η ποιότητα της μουσικής σε mainstream καλλιτέχνες γίνεται όλο και χειρότερη, κατά τη γνώμη μου. Η μουσική βιομηχανία αλλάζει. Όταν έγινα μέρος του Dusted Wax Kingdom, μου άρεσε η ιδέα τού να δίνω δωρεάν τη μουσική μου και είναι πιο εύκολο να σε μάθει ο κόσμος όταν δίνεις τη μουσική σου δωρεάν για download. Ειδικά τώρα, η μουσική αλλάζει γρήγορα και οι μουσικοί θέλουν να βγάλουν λεφτά από τα live shows, παρά από τις πωλήσεις των δίσκων... Αλλά και πάλι, είναι σημαντικό όταν κερδίζεις φαν να σε υποστηρίζουν αγοράζοντας το άλμπουμ.

Πότε και πώς ήταν την πρώτη φορά που εμφανίστηκες μπροστά σε κοινό;

Θυμάμαι πόσο απαίσιο ήταν το στρες μου όταν έπαιξα κιθάρα μπροστά σε κοινό στα 11 μου. Πλέον... έχω περισσότερη εμπειρία, αλλά είμαι πάντα πολύ νευρικός όταν παίζω μπροστά σε κοινό. Τη μέρα πριν τη συναυλία είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά όταν ξεκινώ να παίζω, όλα περνάνε. Δεν θυμάμαι καν το στρες που μπορεί να είχα πριν! Μου άρεσε πάντα να παίζω μουσική ως DJ, ακόμη κι όταν δεν ήμουν καλός σε αυτό, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα ήθελα κάτι παραπάνω από μένα. Έτσι, κάλεσα κάποιους φίλους και αρχίσαμε να παίζουμε με live μπάντα. Και μπορώ να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Νομίζω πως ο συνδυασμός των samples με τα live όργανα πηγαίνει τη μουσική μου σε άλλα επίπεδα. Επίσης, έχω πλέον και visuals στα live μου! Να έρθετε να δείτε. Τότε θα καταλάβετε τι εννοώ...

Τι ετοιμάζεις για το μέλλον;

Ελπίζουμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να βρεις τους σωστούς συνεργάτες σε κάποιες χώρες όταν παρέχεις τη μουσική σου δωρεάν, όμως είχαμε κάποια show τον προηγούμενο χρόνο και έρχονται και άλλα... και ετοιμάζω και το νέο άλμπουμ, που πιστεύω πως θα βγει στις αρχές του 2015!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σειρά που βλέπεται μονορούφι: Αν σου άρεσε το You, αυτή η σκοτεινή κωμωδία θα γίνει η νέα σου εμμονή

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Μια νεκρολόγος που... δημιουργεί τις ειδήσεις αντί να τις καταγράφει. Και κάπως έτσι γεννιέται μία από τις πιο απολαυστικά twisted σειρές των τελευταίων ετών.

Τζέιμς Μποντ: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ διάλεξε τον επόμενο «007» – Ποιον στηρίζει για τον ρόλο

E-Daily 3.Left Χτες
«Αυτός είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ», σύμφωνα με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

To τραγούδι που γράφτηκε για τη Βrigitte Bardot και σκανδάλισε τον πλανήτη

E-Daily 3.Left 06.06.2026
To oποίο όμως ηχογραφήθηκε με άλλη γυναίκα στα φωνητικά, την επόμενη ερωμένη του συνθέτη

Τι συμβαίνει όταν 10 διαφορετικές προσωπικότητες φτιάχνουν μία μπάντα; Οι Kapten!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ E-Daily 3.Left 05.06.2026
Αλεξάνδρα Καραμπουρνιώτη: «Σε κάθε live είναι έκπληξη το τι θα συμβεί πάνω στη σκηνή»

Αποσύρεται η ταινία «Λάθος Κίνηση» του 1975 λόγω σκηνής με την 13χρονη, τότε, Ναστάζια Κίνσκι γυμνή

E-Daily 3.Left 03.06.2026
Ο σκηνοθέτης αναγνώρισε πως ήταν λάθος του να παίξει η ανήλικη τότε ηθοποιός σε σκηνή γυμνή, και ζήτησε συγγνώμη

10 εμβληματικές και σeξι σκηνές με μπικίνι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

E-Daily 3.Left 01.06.2026
Όταν το σινεμά δείχνει την σeξι πλευρά του

Η Nicole Kidman απέρριψε αυτόν τον ρόλο και έχασε ένα Όσκαρ

E-Daily 3.Left 30.05.2026
Το μιούζικαλ που δεν της έκανε εντύπωση αλλά...

Ο Ράμπο επιστρέφει στις αίθουσες ‑ αλλά ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν θα είναι εκεί

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Όλες οι λεπτομέρειες για το prequel που θα αφηγηθεί την ιστορία καταγωγής του θρυλικού χαρακτήρα, πριν τα γεγονότα του «First Blood» του 1982

H σειρά που έχει γίνει εμμονή για τους λάτρεις του crime ‑ Έρωτας, φόνος και οικογενειακά μυστικά

E-Daily 3.Left 29.05.2026
Το γαλλικό «Erica» έφτασε στην COSMOTE TV προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στο αστυνομικό δράμα, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν εξίσου μεγάλη βαρύτητα με τα εγκλήματα