E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 6 πόλεις με τα πιο παράξενα ονόματα στον κόσμο

Για διάφορους λόγους

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 25/7/2025 | 01:38

Οι 6 πόλεις με τα πιο παράξενα ονόματα στον κόσμο
@Nextweb Studio Collage

Υπάρχουν πόλεις με απλά ονόματα, τα οποία σημαίνουν κάτι σε μερικές περιπτώσεις και σε άλλες τίποτα. Αλλά υπάρχουν και οι πόλεις με τα περίεργα ονόματα, που είναι τόσο ελκυστικά, που σε κάνουν να θες να τις επισκεφτείς, άσχετα αν δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο από την ονομασία τους.

Αυτές οι πόλεις είναι διάσπαρτες στον χάρτη και το παράξενο της ονομασίας τους προκύπτει για διαφορετικό λόγο για κάθε περίπτωση. Είναι αστεία, υπερβολικά και κάποιες φορές μας είναι αδύνατο να καταλάβουμε το γιατί.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα πόλεων στον κόσμο περιλαμβάνουν το Hell (Νορβηγία), το Dιldo (Καναδάς) και το απίστευτα μακρύ Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Ουαλία).

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα περιλαμβάνουν το Ding Dong (Τέξας), το Why (Αριζόνα) και την πόλη-φάντασμα Idiotville (Όρεγκον). Αυτά τα ονόματα συχνά έχουν μοναδική προέλευση και ιστορίες πίσω τους.

Ακολουθεί μια πιο λεπτομερής ματιά σε μερικά από αυτά τα μέρη:

Hell, Νορβηγία:

Το χωριό Hell έχει γίνει ένα μικρό τουριστικό αξιοθέατο λόγω του ονόματός του, καθώς οι επισκέπτες συχνά φωτογραφίζονται μπροστά από την πινακίδα του σταθμού. Ένα μικρότερο κτίριο στον σιδηροδρομικό σταθμό έχει την πινακίδα gods-expedition, η οποία είναι η αρχαϊκή ορθογραφία της λέξης για τη «διακίνηση αγαθών» (godsekspedisjon θα ήταν η ορθογραφία στη σύγχρονη νορβηγική γλώσσα).

Το όνομα Hell προέρχεται από την παλαιονορβηγική λέξη hellir, που σημαίνει «προεξοχή» ή «σπηλιά γκρεμού». Έχει ένα πιο κοινό ομώνυμο στα σύγχρονα νορβηγικά που σημαίνει «τύχη». Η παλαιονορβηγική λέξη Hel είναι η ίδια με τη σημερινή αγγλική Hell. Στα σύγχρονα νορβηγικά, η λέξη για την κόλαση είναι helvete.

Dιldo, Καναδάς:

Το όνομα αυτής της πόλης προέρχεται από τη λέξη «dιldo» (όρος για τον δοvητή). Το τοπωνύμιο «Dιldo» αναφέρεται σε αυτήν την περιοχή τουλάχιστον από το 1711, αν και το πώς προέκυψε αυτό είναι άγνωστο. Η προέλευση της ίδιας της λέξης «dιldo» είναι ασαφής. Χρησιμοποιούνταν κάποτε για να αναφερθεί σε έναν πείρο σε σχήμα φαλλού που ήταν καρφωμένος στην άκρη μιας βάρκας με κουπιά για να λειτουργεί ως άξονας για το κουπί. Χρησιμοποιούνταν ήδη από τον 16ο αιώνα για ένα κυλινδρικό αντικείμενο όπως ένας δοκιμαστικός σωλήνας, για ένα σeξουαλικό παιχνίδι σε σχήμα φαλλού, ως προσβολή για έναν «περιφρονητικό» άνδρα και ως ρεφρέν σε μπαλάντες.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Ουαλία:

Το όνομα αυτού του ουαλικού χωριού είναι μια σκόπιμη παρωδία, αρχικά μικρότερη, που επεκτάθηκε για να προσελκύσει τουρίστες. Σημαίνει “Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας της λίμνης με τις λευκές φουντουκιές απέναντι από την λίμνη του Αγίου Τυσίλιου Γόγκο.

Ding Dong, Τέξας:

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ένας άντρας ονόματι Zulis Bell και ο πρώτος ξάδερφός του Isaac Bertram "Bert" Bell λειτουργούσαν ένα κατάστημα με είδη εξοχής κατά μήκος του ποταμού Lampasas στο κεντρικό Τέξας, σε μια περιοχή γνωστή ως McBryde Crossing. Προσέλαβαν τον καλλιτέχνη C.C. Hoover για να φτιάξει μια πινακίδα. Η ολοκληρωμένη πινακίδα είχε δύο καμπάνες πάνω της, με το όνομα Zulis στη μία και το Bert στην άλλη. Οι καμπάνες, βάρους 90 κιλών, μεταφέρθηκαν στην κοινότητα μέσω του σιδηροδρόμου Atchison, Topeka και Santa Fe το 1962 και δόθηκαν στον "δήμαρχο" της κοινότητας, Charlie Hold, από δύο από τους αντιπροέδρους του σιδηροδρόμου. Ο Hold ανέλαβε το κατάστημα των Bells το 1950. Εκτός από τις καμπάνες, ο Hoover έγραψε τις λέξεις Ding Dong. Καθώς η κοινότητα μεγάλωνε γύρω από το κατάστημα εξοχής, πήρε το όνομα "Ding Dong".

Why, Αριζόνα:

Η πόλη πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι Κρατικοί Δρόμοι 85 και 86, αρχικά διασταυρώνονταν σε μια διασταύρωση σε σχήμα Υ. Κατά τη στιγμή της ονομασίας της, ο νόμος της πολιτείας απαιτούσε όλα τα ονόματα των πόλεων να έχουν τουλάχιστον τρία γράμματα, επομένως οι ιδρυτές της πόλης ονόμασαν την πόλη "Γιατί" αντί να την αποκαλούν απλώς "Υ".

Idiotville, Όρεγκον:

Αυτή η πρώην πόλη υλοτομίας ονομάστηκε "Idiotville" επειδή οι ντόπιοι πίστευαν ότι μόνο ένας ηλίθιος θα εργαζόταν στο απομακρυσμένο στρατόπεδο υλοτομίας.

Πηγή Φωτογραφιών: wikipedia.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ιταλία είπε «ναι» στη γονεϊκή άδεια για τη μη βιολογική μητέρα ‑ Τι σημαίνει πρακτικά αυτό

LGBTQI+ 26.07.2025
Μια ιστορική απόφαση για τα δικαιώματα των οικογενειών

Θα μπορούσε το ChatGpt να κάνει πιο ασφαλή τα αυτοκίνητα;

Νέα Εποχή 26.07.2025
Απ` ότι φαίνεται, ναι

Το γαλλικό σχέδιο που αλλάζει ζωές: Αδεια κτίρια γίνονται καταφύγια για όλους

Stories 26.07.2025
Ξενοδοχεία φαντάσματα μετατράπηκαν σε κοινότητες στη Γαλλία

Από τα φώτα της σκηνής στα φώτα της δικαστικής αίθουσας: H σκοτεινή πτώση ενός K‑pop ειδώλου

Πρόσωπα 26.07.2025
Kρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στον ομαδικό βιaσμό τουρίστριας από την Κίνα

Η ευρωπαϊκή πόλη που παρακαλά τους τουρίστες: Μην παίρνετε τις πέτρες μας

Stories 26.07.2025
Μία ευρωπαϊκή πόλη κάνει έκκληση στον κόσμο να μην παίρνει τις λίθους από τους δρόμους της

Η ιστορία πίσω από την πιο γνωστή φωτογραφία της ιστορίας της Νέας Υόρκης

FYI 26.07.2025
Πρόκειται για μια φωτογραφία που όλοι έχουν δει

Ο άνθρωπος νίκησε το AI: H τεχνητή νοημοσύνη έλυσε εξισώσεις, ο άνθρωπος όμως κέρδισε τη μάχη

Νέα Εποχή Προχτές
Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά οι άνθρωποι διατηρούν τα σκήπτρα

Η χώρα με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο

Stories Προχτές
Πού αποδίδονται τα υψηλά επίπεδα ευτυχίας και... πού θα βρούμε την Ελλάδα στη λίστα

Το νησί των βιασμών: Όταν η σιωπή κάλυπτε δεκαετίες παιδικής κακοποίησης

Stories Προχτές
Οι έρευνες αποκάλυψαν μια ιστορία που εκτεινόταν σε βάθος 40 χρόνων

Αυτή η μικρή μέλισσα μπορεί να μπει στο σπίτι σου και να καταγράψει τα πάντα

Νέα Εποχή Προχτές
Πού χρησιμεύει αυτή η cyborg μέλισσα

Έφτιαξε `δωμάτιο νοσταλγίας` για να γιατρέψει τα παιδικά της τραύματα

Stories 23.07.2025
Μια γυναίκα γύρισε στα 90s για να βρει τον εαυτό της