E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Bob Vylan: Ακυρώνονται εμφανίσεις τους σε Ευρώπη ‑ Κανονικά στο Release Athens

Ακυρώνονται εμφανίσεις τους σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/7/2025 | 10:36

Bob Vylan: Ακυρώνονται εμφανίσεις τους σε Ευρώπη ‑ Κανονικά στο Release Athens

Στο στόχαστρο βρίσκεται το πανκ-ραπ ντουέτο Bob Vylan, μετά τις δηλώσεις τους με αφορμή τη γενοκτονία στη Γάζα στο μουσικό φεστιβάλ του Glastonbury. Μετά το Μάντσεστερ άλλα δυο φεστιβάλ σε Γαλλία και Γερμανία φαίνεται να ακυρώνουν την εμφάνισή τους κατηγορώντας του για αντισημιτισμό.

Το συγκρότημα επρόκειτο να είναι το headline του Radar Festival στο Victoria Warehouse το Σάββατο, αλλά οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι Bob Vylan επρόκειτο επίσης να εμφανιστούν στο γαλλικό φεστιβάλ Kave Fest την Κυριακή, αλλά οι διοργανωτές δήλωσαν στο BBC ότι η εμφάνισή τους εκεί αποσύρθηκε επίσης.

Οι Franz Ferdinand έπαιξαν μπουζούκι στο Glastonbury και ξεσήκωσαν το κοινό
Ένας γερμανικός μουσικός χώρος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Bob Vylan δεν θα ανοίξουν πλέον τη συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Gogol Bordello στην Κολωνία τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το BBC.

Σημειώνεται ότι κατά την εμφάνιση του συγκροτήματος στο Glastonbury, ο ράπερ Bobby Vylan ηγήθηκε των συνθημάτων «ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη» και «θάνατος, θάνατος στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις», παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ της Παλαιστίνης και κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα.

Έκτοτε, οι βίζες τους για τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν πριν από την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική και καταγγέλθηκαν από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, ενώ το BBC δήλωσε ότι μετάνιωσε που δεν διέκοψε τη live μετάδοση της εμφάνισής τους.

Κανονικά στο Release Athens

Πάντως το πανκ ντουέτο φαίνεται ότι θα εμφανιστεί κανονικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τους headliners του φετινού Glastonbury, The Prodigy και τους σαρωτικούς Pendulum, στο Release Athens 2025, την Παρασκευή 4 Ιουλίου.

«Μας στοχοποιούν επειδή μιλάμε»

«Δεν είμαστε υπέρ του θανάτου των Εβραίων, των Αράβων ή οποιασδήποτε άλλης φυλής ή ομάδας ανθρώπων. Είμαστε υπέρ της διάλυσης ενός βίαιου στρατιωτικού μηχανισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων το βρετανικό alt-rap συγκρότημα Bob Vylan, σε απάντηση τόσο στα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε η εμφάνισή τους στο μουσικό φεστιβάλ Glastonbury, όσο και για την αστυνομική ποινική έρευνα που ξεκίνησαν εναντίον τους οι βρετανικές Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 «καλά παιδιά» σε σειρές που στην πραγματικότητα θα ήταν ανυπόφοροι

TV Σειρές 31.03.2026
Καλοί στην οθόνη, ανυπόφοροι στη ζωή

Οι ελληνικές σειρές που έκαναν την υψηλότερη τηλεθέαση

TV Σειρές 28.03.2026
Όταν οι σειρές της ελληνικής tv έκανα νούμερα που .. ζαλίζουν!

Pantera, Trivium & more 9 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού

Μουσική 27.03.2026
Το Release Athens 2026 υποδέχεται τους Trivium, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού

Οι Thievery Corporation στο επετειακό Release Athens 2026, μαζί τους The Wailers & Balthvs!

Μουσική 27.03.2026
Στις 25 Μαρτίου, έκλεισαν 12 χρόνια από την κυκλοφορία του Saudade, ίσως του πιο ξεχωριστού άλμπουμ των Thievery Corporation

Gorillaz ‑ 25 χρόνια μετά: το άλμπουμ που δεν ήταν ποτέ απλώς ένα άλμπουμ

Μουσική 26.03.2026
To 2001, σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου, δύο άντρες παρακολουθούσαν με τις ώρες MTV χωρίς να κρύβουν την απέχθειά τους για όσα έβλεπαν

Η πασίγνωστη ηθοποιός που έγραψε το «Μη γυρίσεις» και δεν το έμαθε κανείς

Μουσική 21.03.2026
Το τραγούδι των Κατσιμιχαίων που μιλάει για κακοποίηση κι όχι για έρωτα

«Θέλω να σκοτώσω τον παγκόσμιο πρωταθλητή»: H επική αναμέτρηση Τσακ Νόρις ‑ Μπρους Λι

Σινεμά 20.03.2026
Η «συνάντηση» δύο θρύλων των πολεμικών τεχνών που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία

Η «αρρώστια» της Βλαχοπούλου που δεν έπεισε κανέναν και το φινάλε ταινίας που δεν ήθελε να παίξει

Σινεμά 19.03.2026
Το παρασκήνιο από το φινάλε του «Ραντεβού στον αέρα» και η στιγμή που την «ξεσκέπασε» ο Δαλιανίδης

Αυτό είναι το νέο τραγούδι του Βασίλη Καρρά για τη Μακεδονία

Μουσική 18.03.2026
Κυκλοφορεί 2,5 χρόνια μετά τον θάνατό του